Captură video/Facebook
Captură video/Facebook

Polițiștii din cadrul unității CPSO K9 s-au alăturat Departamentului de Poliție Shreveport din Louisiana pentru a-și lua rămas bun de la Shadow, un câine polițist care a fost eutanasiat.

Ultimul videoclip cu câinele polițist a deveni viral, internauții exprimându-și afecțiunea și respectul, prin intermediul a mii de comentarii.

Shadow a fost un câine care a fost antrenat pentru a descoperi narcotice, dar a participat și în acțiuni de reținere criminală.

Patrupedul a fost alături de polițiștii din Louisiana timp de aproape opt ani, sub îngrijirea Caporalului Andrew Presley, cu care a format o echipă

După 8 ani de activitate, antrenamente, exerciții și participare la nenumărate misiuni, Shadow a fost ”scos la pensie”.

Timp de 3 ani, câinele nu a mai lucrat în slujba legii și a beneficiat de toată afecțiunea celor din jur.

În cei 3 ani de pensionare, lui Shadow i-a plăcut să stea întins la soare, să se joace cu familia, sau să urmărească iepuri. Uneori alega cu sora lui, un ciobănesc australian, Harley”, își amintește, cu drag, Caporalul Presley.

Mai târziu în viață, Shadow a dezvoltat probleme medicale, inclusiv o tumoare în splină

Potrivit echipei de polițiști, în ultimele câteva luni, pe măsură ce starea lui a început să se deterioreze, Shadow a stat mai mult întins.

În momentele în care nu se odihnea, câinele se deplasa cu dificultate, doar pentru a se hrăni și a ieși, episodic, afară din casă.

Astăzi, câinele polițist Shadow a traversat podul curcubeu. Mulțumim, Shadow, pentru mulți ani de serviciu în orașul Shreveport”, au transmis polițiștii pe contul de Facebook.

Articolul precedentJandarmii care păzesc sediile ambasadelor își fac nevoile în sticle
Articolul următorAmendă de 10.000 de lei pentru bărbat care a maltratat și a tăiat urechile unor câini de luptă
Jurnalist full-time / Pesimist part-time