Jandarmii care păzesc ambasadele din București sunt nevoiți să-și facă nevoile în sticle, după care le varsă la canal, iar în situațiile fericite, când sunt înlocuiți merg în barurile sau restaurantele din apropiere, scrie Gândul.ro.

Angajații Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București (DGJMB) lucrează în ture de 12 ore, iar toaletele ecologice în jurul ambasadelor sunt o raritate.

În lipsa acestora, jandarmii aflați în misiune sunt obligați să-și facă nevoile în sticle de plastic, pe care le varsă, foarte discret, în cel mai apropiat canal.

Situația este cunoscută de către șefi, dar nimeni nu ia o măsură în privința asta

Potrivit sursei citate, șefii jandarmilor sunt conștienți de situație, dar jandarmii nu au protestat niciodată, în ciuda situației inconfortabile în care se află.

Jandarmeria Română a precizat că jandarmii pot anunța și li se permite să caute o toaletă disponibilă, fiind schimbați imediat de un alt coleg.

 „Durata programului pentru o tură de lucru este, de regulă de 12 ore, însă, pe parcursul executării serviciului, la solicitare, jandarmii sunt înlocuiți ori de câte ori este nevoie”, au declarat reprezentanții Jandarmeriei Române.

De asemenea, jandarmii nu pot folosi grupurile sanitare aflate în incinta ambasadelor, existând, totodată, un număr foarte redus de grupuri sanitare puse la dispoziția jandarmilor.

„La obiectivele unde nu există toalete, pentru satisfacerea nevoilor fiziologice de către jandarmi, la nivelul instituției au fost identificate soluții temporare, în sensul că aceștia sunt înlocuiți în serviciu în vederea deplasării în diferite locații din proximitatea obiectivului”, a mai precizat Jandarmeria Română.

Reamintim că în Capitală există 79 de misiuni diplomatice, dar sunt și alte țări ce își au ambasada în alte orașe din țara noastră.

Citește și articolul: Șeful Inspectoratului de Jandarmi Giurgiu și adjunctul IJJ Vaslui, trimiși în judecată pentru corupție, pentru fraudarea unor concursuri

Articolul precedentComisia Europeană dă în judecată Ungaria din cauza legii LGBTQ
Articolul următorPolițiștii din Louisiana s-au aliniat pentru a-și lua rămas bun de la Shadow, un câine specializat în detectarea drogurilor
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.