Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

China a apelat, deja, la o ”poliție a viitorului”.

Oamenii legii folosesc camere care au fost montate peste tot, alegând să-și îndrepte atenția asupra cetățenilo despre care există suspiciunea că vor provoca probleme.

Autoritățile colectează cantități uriașe de imagini, date și modele care ajută la identificarea amenințărilor la adresa guvernului chinez. Acestea vizează minoritățile etnice, persoanele cu boli mintale și migranții, indică Futurism.

Locuitorii din China nu par deranjați de faptul că sunt, în permanență, urmăriți de autorități, cu ajutorul camerelor video

Această strategie este o realitate zilnică în China, iar dacă cei 1.4 miliarde de oameni care trăiesc acolo reprezintă sau nu o amenințare sau se simt confortabil să fie supravegheați tot timpul nu pare să conteze, a informat New York Times.

Un aspect tulburător, care a apărut din raportul publicat, a fost motivația guvernului.

Aparent, toată energia Big Brother se datorează faptului că președintele Xi Jinping vrea să păstreze o societate pașnică și stabilă

Deși anumite voci afirmă că acțiunea reprezintă o încălcare a drepturilor omului, cetățenii nu și-au exprimat nemulțumirea.

Cu toate acestea, există o lacună: locuitorii din Shanghai au fost lăsați să țipe de frică și foame în timpul blocajelor extreme cauzate de COVID-19. În plus, există multiple dovezi, care au circulat în întreg spațiul media.

Articolul precedentRezultat istoric: Patru medalii de aur, două medalii de argint și locul I pe națiuni la Balcaniada de Matematică pentru Juniori (2022)
Articolul următorMesajul unei mame din Ucraina pentru români: ”Vă mulțumim. Sunteți frații și surorile noastre”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time