Foto: Facebook/Victoria Volynets
Foto: Facebook/Victoria Volynets

Într-un text publicat în grupul de Facebook ”Uniți pentru Ucraina”, Victoria Volynets, o mamă refugiată în urma războiului, a transmis mulțumiri celor care au ajutat-o să rămână pe teritoriu României.

Femeia a precizat că, înainte de invazia rusă, știa doar că România este un stat vecin, situat la granița Ucrainei.

Victoria a ținut să adauge că nu știa nimic despre cultura românească sau despre cât de ospitalieri și de încredere sunt românii.

Victoria Volynets, refugiată din Ucraina: ”Ce ni s-a întâmplat este groaznic. În fiecare zi auzim de la voi cuvinte de simpatie, cuvinte de încurajare. În fiecare zi vă exprimați dorința de a ne ajuta”

Cândva, îi numeam pe ruși frații și surorile noastre. I-am numit așa până în momentul în care au ajuns pe melegurile noastre și au început să ne omoare copiii, bătrânii, femeile, bărbații… Au intrat în viața noastră și au transformat-o în stres și frică. Nu mi-a fost niciodată atât de frică pentru copiii mei. Nu mi-a fost niciodată frică să merg la culcare”, se arată în textul publicat pe pagina de Facebook.

”Vă mulțumim. Sunteți frații și surorile noastre. Voi, nu acei oameni care au venit pe meleagurile noastre și au pornit acest razboi teribil și nedrept”

Nu este pentru prima dată când mama ucraineancă își arată recunoștința. În cursul lunii aprilie, Victoria ajunsese în Bistrița, unde le-a mulțumit românilor pentru tot sprijinul acordat.

Într-o postarea sa, femeia a povestit un episod petrecut într-un supermarket, când bistrițenii au oferit ciocolată și dulciuri copiilor săi, iar mama gemenilor s-a declarat emoționată de gestul românilor.

Articolul precedentChina folosește camere video care prezic comportamentul antisocial
Articolul următorAmericanii își pierd privilegiul de a călători liber în țările UE din spațiul Schengen
Jurnalist full-time / Pesimist part-time