Centrul Capitalei începe să aibă o nouă față, odată cu reabilitarea clădirilor, lucrări care în ultimul timp au fost finalizate cu succes. Cea mai recentă lucrare finalizată este cea de reparare și înfrumusețare a clădirii din Bulevardul Regina Elisabeta, de la numărul 30, iar în moment sunt reabilitate clădirile de pe Calea Victoriei nr. 101, Calea Victoriei nr. 100, Calea Victoriei nr. 126 și Calea Victoriei nr. 22-24. Primarul general al Capitalei anunță că în cel mai scurt timp vor începe lucrări și la blocul din Calea Victoriei nr. 1-5, la intersecția cu Splaiul Independenței.

În doar o lună, colegii mei de la Administrația și Compania Consolidări au reușit să finalizeze lucrările. Pereții murdari, scorojiți, cu pete de rugină sau plini de reclame sunt istorie. Clădirea, veche de 120 de ani, nu mai este acum o pată cenușie în centrul Capitalei.

În mai puțin de un an, au fost refăcute fațadele a zece imobile, unele dintre ele monument-istoric.

În doar doi ani de la înființare, compania și administrația pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic au consolidat 12 clădiri cu bulină, 20 de fațade și au pus în siguranță 200 de imobile. Spre deosebire de anii anteriori, când nu a existat o astfel de preocupare. În 25 de ani, au fost consolidate doar 20 de clădiri. Nici măcar una pe an!

Mai multe detalii despre programul de reducere a riscului seismic din Capitală puteți găsi pe site-ul https//:consolidaripmb.ro sau la call-center 021.9529. Alege să trăiești într-un București Trainic!”, este sfatul Gabrielei Firea.

Articolul precedentCentrul de Convenţii şi Expoziţii Nord-Oltenia, piatra de moară care atârnă de gâtul fostului primar din Călimănești
Articolul următorPrimarul Sectorului 1 avansează un termen pentru finalizarea lucrărilor la Stadionul Arcul de Triumf