Sursa foto: Facebook / Traian Băsescu
Sursa foto: Facebook / Traian Băsescu

Traian Băsescu a acționat în instanța Serviciul de Pază și Protecție, el cerându-și privilegiile înapoi. Fostul președinte mai are la dispoziţie trei zile ca să elibereze vila de protocol, în caz contrar, riscând să fie evacuat cu forţa, deoarece a fost emis un ordin jduecătoresc în acest sens.

Traian Băsescu a apelat la instanță pentru a-și recăpăta privilegiile

Fostul președinte a solicitat suspendarea notificării primite de la SPP prin care a fost lăsat fără maşină, fără șofer, fără aghiotant și fără pază la locuința de protocol. Privilegiile i-au fost retrase după ce magistrații Instanţei Supreme l-au declarat definitiv pe Traian Băsescu colaborator al Securității.

Prin acțiunea formulată la curtea de Apel București, Traian Băsescu solicită suspendarea notificării primite de la SPP, din data de 28 martie 2022, când i s-a comunicat că nu va mai avea la dispoziție autoturism, șofer, aghiotant și pază la locuința de protocol. Primul proces l-a intentat la finalul lunii aprilie, având ca obiect suspendarea măsurilor luate de SPP privind retragerea dispozitivului.

Traian Băsescu a deschis, săptămâna trecută, pe data de 16 mai, o a doua acțiune în instanță împotriva Serviciului de Protecție și Pază. Acțiunea vizează anularea notificării conform căreia i-au fost retrase mașina de serviciu, șoferul și aghiotantul. Acest nou dosar nu a primit primit încă un prim termen de judecată.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, miercuri, la ieşirea din vila de protocol, că nu s-a mutat încă deoarece nu este gata apartamentul pe care l-a achiziţionat. El a mai spus că a primit notificarea de la RAAPPS, în care se spune că trebuie să evacuez imobilul, şi că un executor judecătoresc se va ocupa de procedură, dar că nu i s-a dat un termen. „Eu sper să fie o plecare civilizată, chiar dacă oamenii politici din România s-au arătat atât de laşi, au ţinut să facă legi pentru mine, după ce nu am mai avut putere politică”, a mai afirmat Băsescu.

Fostul ministrul al transporturilor a declarat că l-a fugărit pe Nuțu Cămătaru cu pulanul

Articolul precedentFostul ministrul al transporturilor a declarat că l-a fugărit pe Nuțu Cămătaru cu pulanul
Articolul următorPui de căprioară, salvat de polițiștii din Târgu Ocna