Incendiile de amploare din Siberia nu au afectat doar zone extinse de vegetație, dar au făcut și victime umane.
Cel puțin șapte persoane și-au pierdut viața în focul izbucnit în regiunea siberiană Krasnoiarsk.
De asemenea, alte 19 persoane au fost rănite, a arătat, astăzi, 8 mai, DPA, citată de Agerpres.
Şase dintre răniţii din Siebria sunt pompieri. Printre victime se numără și copii
Conform autorităților din Krasnoiarsk care au făcut declarații pentru agenţia de presă TASS, șase dintre cei răniți sunt pompieri.
Potrivit sursei citate de G4 Media, trei persoane, dintre care doi copii, şi-au pierdut viaţa în localitatea Talashanka, situată la circa 200 de kilometri nord de oraşul Krasnoiarsk. Alte două decese au fost înregistrate în localitatea Nikolsk, la circa 300 de kilometri vest de Krasnoiarsk.
Alte două persoane au murit, sâmbătă, într-un incendiu în oraşul Acinsk, la vest de Krasnoiarsk.
Regiunea a declarat stare de urgenţă din cauza focului: 12 incendii de pădure au distrus sudul regiunii siberiene Krasnoyarsk
Din cauza vânturilor puternice, eforturile de stingere a flăcărilor au fost îngreunate.
Deși autorităţile au precizat că focarele au fost stinse până la această oră, aproximativ 500 de locuințe au fost distruse de flăcări.
În total, au ars sute de hectare de pădure. Din estimările autorităților, ar fi vorba despre o suprafață de peste 300 de hectare.
O victimă a războiului este și natura. Totuși, puțini sunt conștienți de impactul conflictului asupra mediului înconjurător
La finalul lunii aprilie, reprezentanții Greenpeace România făceau un nou apel, în condițiile în care războiul din Ucraina are un impact devastator asupra mediului.
Greenpeace a cerut oprirea războiului, precizând că ”Natura este victima tăcută a războiului din Ucraina. Opriți războiul! Pace verde!”Pădurile ard în Carpați și Siberia, iar Marea Neagră a devenit un cimitir de vase de război”, scriau, în aprilie, membrii organizației.