Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Garry Kasparov a acordat un interviu în exclusivitate pentru Europa FM.

În emisiunea prezentată de Cătălin Striblea, cel mai important șahist al lumii a vorbit atât despre România, despre război, cât și despre impactul propagandei ruse în spațiul est european.

În data de 4 mai, maestrul a deschis Grand Chess Tour 2022. Este un eveniment care rămâne unul dintre cele mai importante turnee de șah, la nivel mondial.

În cadrul acestui turneu, au participat 10 dintre cei mai mari şahişti ai lumii.

”În acest moment, sunt mai optimist în ceea ce privește finalul războiului decât aș fi fost în urmă cu 2 luni”

Conform declarațiilor oferite în cadrul emisiunii difuzate de Radio Europa FM, nu este prima oară când Kasparov se află în Capitala României.

În plus, șahistul a ținut să vorbească despre strânsa relație pe care o are cu presa.

”Nu este prima oară când mă aflu în București, dar călătoria aceasta este copleșitoare. Sunt înțesat de interviuri, conferințe de presă și trebuie să mărturisesc că nici măcar nu am avut parte de 10 minute să fac o plimbare. Așa că mă duc dintr-o parte în alta și întreb jurnaliștii ce trust sau post TV reprezintă”, a declarat Garry Kasparov.

Kasparov este de părere că războiul nu va dura mai mult de câteva luni

Cu toate acestea, nu este clar cum va arăta victoria vestului. El spune că finalul trebuie să ducă la doborârea lui Putin.

Dictatorii mint întotdeauna despre ceea ce au făcut, însă sunt, de cele mai multe ori, sinceri în privința a ceea ce vor face. Am ascultat întotdeauna ce a avut Putin de spus pentru că am crescut în Uniunea Sovietică și știam din cărțile de istorie, dar și din propria experiență, că dictatorii mint întotdeauna despre ceea ce au făcut. Însă sunt, de cele mai multe ori, foarte sinceri atunci când vorbesc despre ceea ce vor face”, a afirmat șahistul în cadrul emisiunii.

Articolul precedentIncendiile din Siberia au dus la decesul a șapte persoane
Articolul următorUn bărbat din Bacău s-a aruncat într-un baraj împreună cu cei doi copii ai săi
Jurnalist full-time / Pesimist part-time