Captură video Youtube/Ziua de Constanța
Captură video Youtube/Ziua de Constanța

Litoralul românesc a fost luat cu asalt de zeci de mii de turiști, cu ocazia zilei de 1 Mai.

Datele au fost prezentate de Corina Martin, preşedintele de onoare al Asociatiei Patronale Resto Constanţa, transmite Agerpres.

”Vremea frumoasă a convins zeci de mii de români să petreacă weekend-ul pe litoralul românesc”

Resto Constanţa estimează că primul weekend pe litoral a adus peste 50.000 turişti în staţiunile de la malul mării. Aşa cum am estimat, vremea frumoasă a convins, pe ultima sută de metri, zeci de mii de români, care au ales să petreacă weekend-ul pe litoralul românesc, unde au avut parte de prima minivacanţă la mare fără restricţii”, a afirmat Martin.

Conform Economedia.ro, datele centralizate arată că staţiunile cu cel mai mare grad de ocupare au fost Mamaia – Mamaia Nord, Costineşti şi Vama Veche, unde au fost organizate şi promovate o serie de evenimente – de la festivaluri de muzică (Sunwaves în Mamaia şi „Beach, Please” la Costineşti), la cele gastronomice („Festival du Bonheur – pour les gourmands” la Mamaia) la petreceri şi evenimente în cluburi, terase şi restaurante.

De 1 Mai, Eforie a atras turişti şi public specific, conform profilului de staţiune balneară. Sunt persoane care au ales mai multă linişte şi relaxare, dar şi servicii de cazare şi Spa

Corina Marin a mai adăugat că marea surpriză a reprezentat-o Festivalul de la Costineşti, ‘Beach, Please’. Acesta se află la prima sa ediţie. În plus, datele au mai arătat că gradul de ocupare a fost de 100% în Eforie.

În aceste zile, continuăm cu cel mai mare eveniment gastronomic al anului, pe care îl aducem pe litoral. Carnexpo Grill îşi deschide porţile pe 5 Mai, pe plajele Phoenicia Blue View Olimp şi reprezintă marea întâlnire a industriei HoReCa naţionale şi locale, între distribuitori, producători, furnizori şi operatorii HoReCA de pe litoral. Ne pregătim în continuare pentru următoarele weekend-uri şi săptămâni ale sezonului şi vom continua să solicităm – şi mai insistent – întâlniri cu autorităţile locale, cărora le vom cere mai multă implicare în amenajarea staţiunilor şi în susţinerea organizatorilor de evenimente”, a menţionat Corina Martin.

Articolul precedentTermocentrala Mintia, scoasă la vânzare
Articolul următorDin 6 mai, TVR va difuza lecții de limba română pentru elevii ucraineni refugiați în România
Jurnalist full-time / Pesimist part-time