Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

În ultimul mesaj video postat pe rețelele de socializare, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut referire la băiatul de 14 ani mort în urma atacurilor de la Odesa.

De asemenea, în urma acestui atac, o fată de 17 ani a fost rănită.

Volodimir Zelenski: ”Pentru ce? Cu ce au ameninţat aceşti copii statul rus?”

Președintele condamnă atacurile asupra civililor, precizând că, de la începutul invaziei ruse în Ucraina, 220 de copii au fost uciși.

Astăzi, trupele ruseşti au lansat un alt atac cu rachete la Odesa. Un băiat de 14 ani a fost ucis. O fată de 17 ani a fost rănită. Pentru ce? Cu ce au ameninţat aceşti copii statul rus? Uite aşa se luptă. Asta e tot”, a transmis preşedintele în ultimul mesaj video, conform news.ro, citat de Știri pe Surse.

În același mesaj, președintele Ucrainei a anunţat că, în regiunea Lugansk, din cauza bombardamentelor ruseşti, ”un gimnaziu înfiinţat acum mai bine de o sută de ani a ars”.

A rezistat la două războaie mondiale. Dar, după cum vedem, acest gimnaziu s-a dovedit a fi o ameninţare teribilă pentru Rusia modernă”, a mai afirmat preşedintele.

220 de copii ucraineni au fost ucişi de armata rusă începând cu 24 februarie

Şi încă nu ştim despre toţi, pentru că nu avem acces la zonele ocupate temporar ale statului nostru. 1.570 de instituţii de învăţământ au fost distruse sau avariate de bombardamente. Asta în puţin peste două luni! Iată de ce întreaga lume liberă s-a unit pentru ca nimeni să nu justifice nazismul, să ucidă copii sau să distrugă oraşe paşnice, aşa cum face Rusia”, a mai declarat Zelenski.

Articolul precedentDoi soți din Brașov au fost arestați după ce și-au agresat sexual copilul timp de doi ani
Articolul următorTermocentrala Mintia, scoasă la vânzare
Jurnalist full-time / Pesimist part-time