Sursa foto: Moskva/Wikipedia
Sursa foto: Moskva/Wikipedia

Mai mulți locuitori ai orașului Kiev intenționează să achiziționeze un timbru poștal care înfățișează nava rusă de război, Moskva.

Ucraina a declarat că nava a fost lovită de rachetele sale. Totuși, în urmă cu o zi, Rusia a ținut să precizeze că echipajul de pe crucișătorul scufundat Moskva a fost salvat.

Prin urmare, autoritățile ruse au publicat un videoclip care dovedește supraviețiuirea.

Ministerul rus al Apărării a publicat dovada în cursul zilei de sâmbătă. În videoclip ar apărea echipajul salvat al crucișătorului Moskva, scufundat, joi seară, în Marea Neagră.

Ucraina a susținut că echipajul de pe Moskva nu a putut fi salvat

La principalul oficiu poștal s-au format cozi pentru a cumpăra timbre comemorative. Acestea îl înfățișează pe polițistul de frontieră ucrainean Roman Gribov stând sfidător în fața navei rusești, relatează BBC, citat de Mediafax.

Gribov făcea parte dintr-un grup de grăniceri aflați pe Insula Șerpilor, din Marea Neagră. Soldații au sfidat nava de război rusă atunci când aceasta le-a cerut să se predea.

Evenimentul a avut loc începutul invaziei în Ucraina, în februarie.

Un politician rus a izbucnit în lacrimi când a vorbit despre scufundarea crucișătorului

Regizorului și producătorul de film rus, Vladimir Bortko, fost membru al Dumei de Stat, a izbucnit în lacrimi în momentul în care a vorbit despre scufundarea navei.  

Prezent la o emisiune a postului public de televiziune Rusia-1, acesta a declarat că scufundarea navei amiral Moskva reprezintă un adevărat motiv de război.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a fotografiat recent cu timbrul poștal comemorativ, pe Instagram

Moskva, inițial numit Slava, a fost un crucișător cu rachete dirijate al Marinei Ruse. Moskva a fost nava principală a clasei Project 1164 Atlant, numită după orașul Moscova.

Fiind nava amiral a flotei ruse de la Marea Neagră, ea a condus asaltul naval în timpul invaziei rusești a Ucrainei din 2022.

Crucișătorul a participat, anterior, în mai multe conflicte militare, inclusiv în Georgia (2008), Crimeea (2014) și Siria (2015).

Articolul precedentZelenski avertizează din nou: Putin ar putea folosi armele sale nucleare
Articolul următorAgent Green: ”Tanczos Barna a avut nesimțirea să afirme că nu au existat tăieri ilegale pe durata mandatului său”
Cristina Antal
Jurnalist full-time / Pesimist part-time