Percheziții ieri la Sibiu, vizați fiind de cercetările procurorilor un medic şi un asistent medical din cadrul Casei Judeţene de Pensii Sibiu.

Mai precis, cei doi, care activează la Cabinetul de Expertiză Medicală nr. 3 Mediaş, sunt acuzați de mai multe fapte de corupție, în legătură cu întocmirea unor acte pentru dosarele de pensie.

Așa se face că, de dimineață, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – SJA Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au efectuat percheziţii domiciliare în trei locaţii situate în municipiului Mediaş şi, respectiv, în Orăştie.

Pe tot parcursul cercetărilor, procurorul de caz a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupție Hunedoara, având şi suportul tehnic al DGA – Structura Centrală şi IGPR – Direcția Operațiuni Speciale, dar şi de sprijinul luptătorilor din cadrul IPJ Sibiu – Serviciul Acțiuni Speciale.

Potrivit DGA, în acest moment medicul este acuzat de nouă fapte de luare de mită, în timp ce asistentul medical – de opt. Aceasta în condițiile în care ieri au fost audiate mai multe persoane, ca urmare a punerii în executare a unor mandate de aducere emise de procurorul de caz.

Infracţiunile constau în aceea că în perioada iunie-octombrie 2023, cadrele medicale au primit sume de bani cuprinse între 500 şi 2000 lei precum şi produse alimentare, în legătură cu îndeplinirea unor îndatoriri ce intrau în atribuţiile lor de serviciu, atribuţii rezultând din activitatea pe care o desfăşurau în cadrul Comisiei de Evaluare Medicală pentru obţinerea pensiei de invaliditate sau pentru revizuirea periodică a documentației de către persoanele care beneficiau de această pensie”, explică procurorii.

Articolul precedentANI recunoaște că averea lui Daniel Tudorache este legală
Articolul următorBoloș, la moțiunea împotriva sa: „Datoria publică se apropie vertiginos de 800 de miliarde de lei”