ANI recunoaște că averea lui Daniel Tudorache este legală

Fostul edil al Sectorului 1, Daniel Tudorache,  a fost exonerat de către Agenția Națională  de Integritate (ANI) de alegațiile conform cărora  ar fi dobândit o avere necuvenită, în timpul cât a fost primar în Banu Manta nr.9

Astfel, potrivit Raportului de evaluare din data de 13 octombrie 2023, „În urma finalizării  evaluării  efectuate în lucrarea privind pe Tudorache Daniel, primarul Sectorul 1 București, nu au fost identificate diferențe  semnificative , în sensul prevederilor art. 18 din Legea 117/2010.”

Mai pe românește spus asta înseamnă că inspectorii de integritate nu au descoperit diferențe nejustificate între averea și veniturile realizate de către Daniel Tudorache. De aceea, ANI dispune clasarea lucrării 5460/A/II/03.02.2021.

ANI și DNA se autosesizează pe baza unor… alegații din presă

În context, trebuie amintit faptul că, în februarie 2021, ANI se autosesiza în cazul edilului de atunci din Banu Manta nr. 9, pe baza unor „informații”  apărute în presă, după cum se menționează chiar în Raportul de evaluare.

Mai grav decât atât, Direcția  Națională Anticorupție (DNA) se autosesiza, în cazul aceluiași Daniel Tudorache, tot pe baza „informațiilor” apărute în presă, declanșând urmărirea penală împotriva acestuia.

ANI a verificat averea fostei soții, de care Daniel Tudorache divorțase cu mulți  ani în urmă

Ciudățeniile continuă, în ceea ce privește anchetele derulate de către ANI și DNA, mai apoi și in procesul penal împotriva lui Tudorache

Astfel, deși Raportul de evaluare al ANI specifică faptu  că perioada pentru care s-au făcut verificările este, conform Legii, aceea în care Daniel Tudorache a deținut funcția de primar al Sectorului 1 – adică 23 iunie 2016, când a fost validat ca primar – 31 decembrie 2020, când s-a încheiat anul fiscal, din conținutul Raportului reiese că  au fost verificate bijuteriile fostei soții a fostului edil , de care acesta divorțase,  în 1993, adică  cu mulți  ani înainte  ca acesta să  ajungă primar al Sectorului 1 și chiar de apariția legislației  cu privire la integritate. 

Daniel Tudorache: „Nu mă gândesc la candidatură, voi folosi Raportul în instanță, ca să-mi rezolv procesul penal”!

Contactat de Ziarul de Investigații, fostul primar din Banu Manta spune că  va folosi Raportul de evaluare al ANI în procesul penal intentat de către DNA, pentru a-și  dovedi nevinovăția. Tudorache mai spune că nu mai are niciun fel de ambiții politice, nu mai urmărește  candidaturi, la alegerile de anul viitor, ci vrea doar să-și dovedească nevinovăția în instanță în procesul penal.

„Deci, dacă o luăm cu finalul, pentru că exact pe ultima pagină din Raport – pentru că am primit un Raport cred că de 14 -15 pagini, care spune clar că nu sunt elemente care să facă o vinovăție a mea. Deci, au clasat dosarul.

Deci, informațiile pe care le-au avut din presă, la nivelul anului 2020 – sfârșitul anului 2020, 2021, nu s-au confirmat.

Așa și scrie, în Raport, s-a autosesizat, după niște articole de la Digi, de la alte televiziuni. Chiar scrie în Raport chestia asta. Și au vrut să  verifice. Și au verificat și nu s-au confirmat toate informațiile care au apărut în spațiul  public. 

Dar, dacă cineva vrea să-ți  facă rău, îți născoceste un articol și ANI se autosesizează. 

E adevărat,  de acest Raport mă voi folosi în instanță, pentru că procesul meu se bazează  strict pe aceleași  informații,  din aceleași  ziare. Și  voi merge cu acest Raport , în instanță. 

Deci, ei au unele informații și, dacă  nu vin cu dovezi, în fața  judecătorului, pierd procesul. Pentru că singura mea avere e imaginea, pe care mi-au făcut-o varză. 

Nu mă  mai gândesc, în momentul  ăsta,  nici la candidatură,  vreau  să-mi rezolv procesul în instanță.  După  ce îmi rezolv procesul în instanță, văd ce am de făcut”, a declarat fostul edil al Sectorului 1, Daniel Tudorache. 

VIASorin PREDA
SURSĂZiarul de Investigații
Articolul precedentInformare publică: Se oprește apa în localitatea Murfatlar
Articolul următorPercheziții la Sibiu: medic şi un asistent, acuzați de corupție
Senior partner Ziarul de Investigatii