Sursa: Facebook

Pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților se află astăzi dezbaterea moţiunii simple depuse împotriva ministrului Finanțelor, Marcel Boloș.

Moțiunea este iniţiată de 56 de deputaţi, dezbaterea asupra acesteia urmând a debuta la ora 16.00. Ulterior, conform celor anunțate oficial, marţi, 31 octombrie 2023, va fi votul final asupra moţiunii simple.

Cei 56 sunt parlamentari USR și Forța Dreptei – aceștia din urmă „neafiliați”, dar acționând sub „umbrela” grupului parlamentar USR. Într-un comunicat de presă al USR se arată că Marcel Boloș este „unul dintre vinovații pentru dezastrul bugetar în care se află România în prezent” și că „deciziile luate de acesta „spun totul despre mandatul său catastrofal în fruntea Ministerului Finanțelor.

Românii nu au votat creșteri de taxe, românii nu au votat să se dea mai mulți bani pentru pensiile speciale. Marcel Boloș a avut de ales între a tăia pensiile speciale și a tăia de la contribuabili și a ales să taie în carne vie de la contribuabili. Acesta este motivul pentru care trebuie să plece.

Marcel Boloș s-a dovedit a fi un dezastru pentru România și un adevărat pericol pentru mediul de afaceri. A mințit luni de zile pe tot felul de teme și a venit recent cu cea mai mare creștere de taxe din istoria statului român. Este chiar mai mare decât cea din vremea Băsescu-Boc, atunci când a crescut TVA-ul. Avem acum o creștere care, actualizată cu inflația, e chiar mai mare decât cea de atunci, ca sumă care se ia în plus, ca povară fiscală care se adaugă asupra mediului privat.

Ministrul Boloș este singurul care a implementat această idee năstrușnică, unică în lume, de impozit pe cifra de afaceri, despre care spune că va afecta mai degrabă companiile mari. De fapt, va afecta toți consumatorii, pentru că acele companii vor face toate tertipurile sau optimizările posibile, 100% legale, pentru a ocoli aceste prevederi și vor rezulta costuri suplimentare care vor fi puse în cârca consumatorilor români. Sau nu vor putea să le ocolească și atunci vor mări direct prețurile. În ambele cazuri suferă cel mai tare consumatorii români”, explică deputatul USR Claudiu Năsui.

Articolul precedentMinistrul Energiei, la vremea dorințelor: „Iarna asta românii să nu tremure nici de frig, nici de frica facturilor”
Articolul următorInformare publică: Se oprește apa în localitatea Murfatlar