Sursă foto: Facebook/Emilia Șercan
Sursă foto: Facebook/Emilia Șercan

Emilia Șercan a publicat lista cu cei 54 de rectori ai unor universități de stat și private care l-au apărat pe fostul ministru al Educației, în momentul în care acesta a fost acuzat de plagiat.

Dovada plagiatului lui Sorin Cîmpeanu a fost expusă în cursul lunii septembrie. Acesta era acuzat că ar fi copiat, într-un curs de specialitate, 92 de pagini din munca a doi profesori din Bucureşti.

Din momentul în care am contestat public încercările sale din vara anului trecut de a modifica metodologia de evaluare a tezelor de doctorat de către CNATDCU în favoarea plagiatorilor, transformând Consiliul într-o instituție pur decorativă, nu mi-a mai răspuns la solicitările de informații sau declarații”, a transmis jurnalista prin intermediul unui text publicat astăzi, 31 octombrie, pe contul de Facebook.

Emilia Șercan: ”Cererile de informații publice trimise Ministerului Educației au primit întotdeauna răspunsuri în bătaie de joc sub conducerea dublului academician, fost triplu academician”

Jurnalista a explicat că au fost trimise trei cereri de informații de interes public, începând cu finalul lunii septembrie la USAMV.

Totuși, nu a primit informațiile solicitate.

Aceasta a adăugat că la una dintre cereri i-a fost trimis număr de înregistrare și înștiințarea că va primi răspuns în termen de 30 de zile.

Cu toate acestea, între timp, Cîmpeanu a demisionat de la Ministerul Educației.

Fostul ministru al Educației refuză să dea un răspuns: ”Cîmpeanu s-a întors ca tartor la USAMV și nu am mai primit răspuns”

Șercan acuză că, pentru celelalte două solicitări, trimise la USAMV după demisia lui Cîmpeanu, nu a fost primit nici măcar număr de înregistrare.

Pentru două dintre aceste solicitări am dat deja în judecată USAMV, iar o a treia acțiune de chemare în judecată va pleca astăzi către Tribunalul București”, a transmis jurnalista.

Emilia Șercan: ”Dublul academician Cîmpeanu mă amenință pe grupul de WhatsApp al rectorilor”

Dublul academician Cîmpeanu nu îmi răspunde la solicitările de informații publice, dar în conversațiile de pe grupul de WhatsApp al rectorilor amenința viteaz că mă dă în judecată pentru că am dezvăluit că 54 de rectori ai unor universități de stat și private au făcut scut pentru apărea dreptului său de a plagia și semna cărți scrise de alții. Sinceră să fiu, eu abia aștept un asemenea proces, dar mi-e că nu am eu norocul de a fi dată în judecată de dublul academician”, a conclus jurnalista.

Articolul precedentFostul primar al Timișoarei: ”Biată Timișoară, ce-ai ajuns. Mai bine zis: pe mâna cui ai ajuns!”
Articolul următorDupă atacul cu 3 bombe de la un centru de imigranți, locuitorii din Donver afirmă că se simt îngroziți
Jurnalist full-time / Pesimist part-time