Foto: Facebook/Greenpeace România
Foto: Facebook/Greenpeace România

Organizația pentru protecția mediului Greenpeace România a reacționat după ce mai multe articole apărute în spațiul media acuză că organizația ar cere 2% din averile miliardarilor lumii.

Aceștia avertizează că dispar pădurile de pe teritoriul României, se pierde biodiversitatea, iar criza climatică devine din ce în ce mai accentuată.

Protecția mediului nu reprezintă o prioritate pentru Guvernul României: ”Nu vampirii și Dracula ne taie pădurile, ci corupția, lăcomia și goana după profit cu orice preț”

Momentan, din Carpații românești sunt protejate doar 2% dintre păduri. Pe hârtie, cel puțin. Restul riscă să nu mai existe într-un viitor apropiat”, se arată în comunicatul publicat de membrii Greenpeace din România pe contul de Facebook.

În egală măsură, Greepenace România a avertizat asupra speciilor care au dispărut și continuă să dispară.

Cu alte cuvinte, 798 de specii din Carpați sunt amenințate cu dispariția, iar 18 sunt deja extincte.

Mai mult, aceștia au reluat problema defrișărilor ilegale, precizând că jumătate din pădurile virgine ale României (cele mai multe încă rămase în Europa) au dispărut în ultimii 20 de ani din cauza tăierilor industriale.

”Așa că nu, Greenpeace nu cerșește 2% din averile miliardarilor lumii, cum au scris unele tabloide”

Greenpeace le cere acestora să nu mai trateze Carpații și restul planetei ca pe parcul lor de distracții.

Le cere să ia atitudine! Măcar printr-un tweet, dacă nu prin asumarea responsabilității”, au conclus membrii organizației pentru protecția mediului.

Pe 30 octombrie, Castelul Bran ar fi fost închis complet publicului, începând cu ora 16.00

Declarațiile Greenpeace vin și în contextul în care Castelul Bran ar fi fost închiriat de cel mai bogat om din lume.

Potrivit tabloidelor, de Halloween, mai mulți miliardari ar fi fost prezenți în România. Petrecerea ar fi început la miezul nopții.

Articolul precedentDupă atacul cu 3 bombe de la un centru de imigranți, locuitorii din Donver afirmă că se simt îngroziți
Articolul următorO funcționară din cadrul Ministerului Agriculturii a recunoscut că a primit mită bani și un laptop
Jurnalist full-time / Pesimist part-time