Foto: preluare Digi24

Țara noastră a depășit pragul de șapte milioane de persoane vaccinate cu prima doză împotriva COVID-19. Potrivit CNCAV, vaccinarea rămâne cea mai bună soluție de protecție împotriva virusului. Medicii recomandă imunizarea deoarece se reduce considerabil riscul de spitalizare și riscul de deces.

Sâmbătă s-au vaccinat aproape 89 de mii de români, dintre care 57.547 cu prima doză, 13.239 cu doza a doua și 18.095 cu doza a treia. Totodată, astăzi, 31 octombrie, s-au înregistrat peste 7.000 de noi cazuri de infectare cu Sars-Cov-2.

România a depășit pragul de șapte milioane de persoane vaccinate cu prima doză

De asemenea, au fost raportate 427 decese dintre care 33 anterioare. Pe teritoriul țării noastre s-au înregistrat 1.648.031 cazuri de infectare cu noul coronavirus. Totodată, s-au vindecat 1.405.694. De la debutul pandemiei și până astăzi, 31 octombrie, peste 41 de mii de români și-au pierdut viața din cauza COVID-19.

Scepticismul românilor cu privire la vaccinare

Românii au început, din nou, să se vaccineze în număr mare după ce, pe perioada verii, multe centre de vaccinare au fost goale cu zilele. Scepticismul românilor cu privire la imunizarea împotriva COVID-19 are mai mulți vinovați. Pe de-o parte, guvernul care a început relaxarea prea devreme și nu a investit în promovarea vaccinului. Pe de altă parte, televiziunile ce au promovat antivacciniști chiar înainte să apară pandemia. Mai mult, medicii ce au refuzat să se vaccineze și biserica au contribuit la denaturarea adevărului privind imunizarea.

Cu toate acestea, multe persoane publice din țară au încercat să convingă masele că vaccinul reprezintă un lucru bun și că reprezintă singura soluție de a scăpa de COVID-19. Poate printre cele mai neinspirate decizii a fost ridicare restricțiilor în vară. Mai bine de jumătate din populația țării a fost convinsă că virusul ce a luat viațile a milioane de oameni nu mai există și nu are cum să revină. Mai mult, spitalele nu au fost pregătite corespunzător pentru valul patru al pandemiei, motiv pentru care sute de persoane sunt nevoite să aștepte pentru un loc la ATI.

Frica de boală și restricțiile impuse de autorități au convins un număr mare de români să se vaccineze, într-un final.

Peste 100 de butelii de oxigen, împrumutate pentru spitalele din Iași

Articolul precedentPeste 100 de butelii de oxigen, împrumutate pentru spitalele din Iași
Articolul următorA murit Aurel Vainer, fostul preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.