Presedintele Klaus Iohannis si premierul Viorica Dancila la sedinta de guvern, in Bucuresti, 20 decembrie 2018. ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO

Premierul demis Viorica Dăncilă a declarat că propunerea făcută pentru comisar european, și anume Victor Negrescu, nu a fost respinsă de Bruxelles.

„Nu a fost încă respins comisarul european. Eu am primit o scrisoare din partea preşedintelui CE, Ursula von der Leyen, în care mi-a solicitat să desemnez urgent o persoană pentru postul de comisar european, ceea ce este un lucru de normalitate, având în vedere că asigurăm interimatul”, a declarat liderul PSD, la Oradea.

Viorica Dăncilă l-a criticat pe Klaus Iohannis, spunând că acesta încearcă să împiedice numirea lui Victor Negrescu în funcţia de comisar european.

„Din păcate, unii nu au înţeles. Preşedintele Iohannis a sunat la Comisie, a ieşit public şi a încercat să stopeze această desemnare. Eu cred că acest lucru aduce un prejudiciu de imagine Românie şi, dincolo de partea politică şi de disputele politice, care sunt normale într-o perioadă de campanie, trebuie să primeze interesul României”, a declarat premierul Dăncilă.

Ea a precizat că Victor Negrescu este o persoană cu foarte multă experienţă, că europarlamentar, fost ministru al Afacerilor Europene, activitatea să fiind recunoscută la Bruxelles.

Articolul precedentDescinderi de amploare ale polițiștilor și procurorilor
Articolul următorPonta consideră că Mircea Diaconu este singurul care se „luptă” pe bune cu Klaus Iohannis