Presedintele Klaus Iohannis si premierul Viorica Dancila la sedinta de guvern, in Bucuresti, 20 decembrie 2018. ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO

Premierul demis Viorica Dăncilă a declarat că propunerea făcută pentru comisar european, și anume Victor Negrescu, nu a fost respinsă de Bruxelles.

„Nu a fost încă respins comisarul european. Eu am primit o scrisoare din partea preşedintelui CE, Ursula von der Leyen, în care mi-a solicitat să desemnez urgent o persoană pentru postul de comisar european, ceea ce este un lucru de normalitate, având în vedere că asigurăm interimatul”, a declarat liderul PSD, la Oradea.

Viorica Dăncilă l-a criticat pe Klaus Iohannis, spunând că acesta încearcă să împiedice numirea lui Victor Negrescu în funcţia de comisar european.

„Din păcate, unii nu au înţeles. Preşedintele Iohannis a sunat la Comisie, a ieşit public şi a încercat să stopeze această desemnare. Eu cred că acest lucru aduce un prejudiciu de imagine Românie şi, dincolo de partea politică şi de disputele politice, care sunt normale într-o perioadă de campanie, trebuie să primeze interesul României”, a declarat premierul Dăncilă.

Ea a precizat că Victor Negrescu este o persoană cu foarte multă experienţă, că europarlamentar, fost ministru al Afacerilor Europene, activitatea să fiind recunoscută la Bruxelles.