Polițiștii și procurorii au făcut joi 35 de percheziții în București și în județele Ilfov, Călărași, Ialomița, Teleorman și Prahova, pentru anihilarea unui grup infracţional organizat specializat în înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații și uz de fals.Gruparea infracțională a ajutat mai multe persoane fără serviciu și fără salariu să ia împrumuturi de la bănci cu  ajutorul documentelor false ,prejudiciul ajungând la aproape 4 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat transmis joi de DIICOT, „membrii grupului sunt bănuiți că, în perioada iulie 2018 – august 2019, au facilitat obținerea de credite de către persoane care nu aveau loc de muncă și care nu realizau venituri.

Solicitanții de credite susțineau că sunt angajați și au venituri, însă, de fapt, fie nu erau angajați deloc, fie aveau contracte individuale de muncă active, însă veniturile nu le permiteau obținerea de credite.

Majoritatea persoanelor care au depus cereri de creditare sunt persoane cu studii medii și cu situație materială precară, unele dintre acestea fiind cunoscute cu antecedente penale.

Membrii grupului infracțional au facilitat obținerea frauduloasă a creditelor în schimbul primirii unui „comision” variabil în funcție de valoarea creditului.”