Iulian Bulai îl învață pe Cîțu, de Ziua Limbii Române, sensul cuvântului „autostradă”

„Cel mai important cuvânt din limba română: AUTOSTRÁDĂ” - este replica lui Iulian Bulai pentru premierul Florin Cîțu

Sursă Foto: Facebook

Deputatul USR PLUS, Iulian Bulai, l-a ironizat pe premierul Florin Cîțu, după ce acesta a lansat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care a dat definiția liberalismului. În contrapartidă, Bulai a decis să-i dea lui Cîțu definiția autostrăzii.

Iulian Bulai, pe Facebook: „Cel mai important cuvânt din limba română: AUTOSTRÁDĂ, autostrăzi, s. f. Șosea modernă de mare capacitate, ale cărei sensuri de circulație, despărțite printr-un gard sau o fâșie îngustă de teren, au mai multe benzi, permițând viteze mari de rulare. [Pr.: a-u-] – Din fr. autostrade, it. autostrada. La mulți ani tuturor vorbitorilor de limbă română! Guvernăm bine și facem autostrăzi”.

Reacția lui Iulian Bulai a venit după ce premierul Florin Cîțu a publicat un mesaj asemănător pe pagina sa de socializare, în care a crezut de cuviință să sărbătorească „Ziua Limbii Române” prin… liberalism, mulți observând în această postare o nouă încercare de resuscitare a campaniei electorale interne, pentru șefia partidului.

„LIBERALÍSM s. n. 1. Doctrină politică și economică bazată pe ideea dreptului individului la egalitate, proprietate, libertate de expresie și acțiune, care proclamă principiul neintervenției statului în economie, existența economiei de piață etc.
Sursa: dexonline.ro. La mulți ani celor care vorbesc limba română”, a postat premierul Florin Cîțu, astăzi.

Citește și: Costel Alexe le scapă procurorilor DNA printre degete. ÎCCJ a revocat controlul judiciar

Articolul precedentCostel Alexe le scapă procurorilor DNA printre degete. ÎCCJ a revocat controlul judiciar
Articolul următorCătălin Predoiu, dorință de Ziua Limbii Române: examen la ocuparea oricărei funcții publice
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.