Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiției și momentan doar simplu deputat PNL, nu a lăsat să treacă ziua de astăzi fără a scrie câteva cuvinte, din inimă.

Ca orice politician al țării noastre, și Predoiu a ținut să aibă o urare specială cu ocazia Zilei Limbii Române, mai bine spus câteva sfaturi.

Astfel, Cătălin Predoiu a atras atenția că românii sunt datori să își cunoască limba, ca un prim act patriotic, însă are și un soi de dorință în această zi și nu numai. Ceea ce scrie deputatul este de altfel absolut corect, mai ales în ziua de azi: orice funcționar public ar trebui să dea un examen inclusiv la limba română. Cam greu totuși, dat fiind că în general lipsesc concursurile și se merge pe numiri, detașări sau, în funcție de domeniu, împuterniciri pe funcții.

Însă cu tot patriotismul său și cu toată dragostea pe care o declară limbii române, deputatul PNL nu a reușit chiar din prima să scrie corect pe Facebook, remediind ulterior câteva virgule lipsă, pentru a nu „divorța” părțile de propoziție.

Astăzi este Ziua Limbii Române.
Primul act patriotic, pentru care este dator fiecare cetățean, este să o folosească în mod corect.
Limba noastră-i o comoară, spunea un poet. Să o tratăm ca atare, e singurul lucru pe care nu ni-l poate lua nimeni, nimeni în afară de noi înșine.

Pasul următor ar fi să cunoaștem cât mai mult din gândirea și scrisul celor care au plămădit-o prin operele lor. Dar aceasta este o altă discuție.

PS. Cred că ar fi o bună măsură introducerea unui examen de limbă română la ocuparea oricărei funcții publice în administrația centrală și locală”, opinează Cătălin Predoiu.

Articolul precedentIulian Bulai îl învață pe Cîțu, de Ziua Limbii Române, sensul cuvântului „autostradă”
Articolul următorAfacerea Romprest, „magnet” pentru banii publici: 401 de contracte cu statul, în valoare de 1,5 miliarde lei, majoritatea obținute prin „cumpărare directă”