Ambasada SUA de la Kabul și-a suspendat activitatea

„Fiecare etapă pe care o vom urma nu se va baza pe ceea ce spune guvernul taliban, ci pe ceea ce face pentru a-şi respecta angajamentele", a spus secretarul de stat american, Anthony Blinken

Foto: preluare Digi24

Ambasada SUA de la Kabul și-a suspendat activitatea, după ce talibanii au pus stăpânire pe Afganistan, iar trupele americane și-au restras ajutorul acordat ani de-a rândul vechiului regim. „Deşi guvernul Statelor Unite şi-a retras personalul de la Kabul, noi vom continua să ajutăm de la Doha, Qatar, cetăţenii americani şi familiile lor din Afganistan”, se arată în anunțul emis de reprezentanții ambasadei SUA la Kabul, informează Agerpres.

Afganistanul rămâne fără ambasadă SUA

SUA a terminat de adunat trupele armate din Afganistan. Astfel, se poate spune că americanii au încheiat două decenii de când trupele se află pe teritoriul afgan.

Imediat după ce ultimii soldaţi americani din Afganistan au plecat de pe teritoriul țării, secretarul de stat american, Antony Blinken, a Statelor Unite ale Americii a spus că există cale de colaborare, pe viitor, între americani și talibani, însă numai dacă aceștia își vor respecta promisiunile făcute și dacă vor înceta violențele.

Anthony Blinken a mai spus, de asemenea, că noii lideri de la Kabul vor trebui să demonstreze că merită ajutorul comunității internaționale, în caz de nevoie. „Fiecare etapă pe care o vom urma nu se va baza pe ceea ce spune guvernul taliban, ci pe ceea ce face pentru a-şi respecta angajamentele”.

Citește și: Ciolacu, despre Cîțu: „Totul pentru Congrese, nimic pentru români!”

Articolul precedentCiolacu, despre Cîțu: „Totul pentru Congrese, nimic pentru români!”
Articolul următorPortavoce cu normă întreagă, Codrin Ștefănescu are un „mesaj pentru Marcel”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.