Foto: Facebook/Rareș Bogdan
Foto: Facebook/Rareș Bogdan

Liberalii s-au întâlnit, luni dimineaţa, la sediul central al partidului, cu ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, pentru a discuta pe tema măsurilor fiscale, ocazie cu care europarlamentarul Rareș Bogdan a ieșit cu câteva declarații.

Potrivit acestuia, liberalii chiar au un plan, și știu exact cam ce nu ar trebui făcut în domeniu. Rămâne însă de văzut ce va stabili coaliția de guvernare, dat fiind că, din nou, declarațiile din PNL și PSD sunt contradictorii.

Astfel, conform de Agerpres, prim-vicepreşedintele PNL a subliniat că trebuie găsite „formulele optime”, care să nu afecteze sistemul privat. Totodată, Rareș Bogdan a arătat că este „exclus” ca PNL să fie de acord cu impozitul de 1% pentru locuinţele mai scumpe de 500.000 de euro.

Cât despre impozitul la tutun, Rareș Bogdan consideră că este mult mai mic în România faţă de restul Europei. Soluții însă nu au fost neapărat propuse, acesta arătând doar că „România, la ţigări electronice, a plătit aşa numitul tutun rece 3% impozit. Toată Europa plătea o medie de 44%-48%”.

Și, pe aceeași linie, Rareș Bogdan a subliniat doar ce nu se poate face:

Cu un stat gras nu poţi să mergi înainte. Statul român este un stat foarte gras. Trebuie să găsim formulele optime, în special care să nu afecteze sistemul privat.

Motorul economiei poate fi, în prezent şi în viitor, economia privată, companiile atât străine, cât mai ales companiile româneşti care trebuie întărite şi ajutate. Nu cred că trebuie să ne gândim la creşterea impozitului pe dividende în niciun caz, la scăderi de plafoane la microîntreprinderi”.

Articolul precedentȘeful Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă Argeș, arestat pentru mită de 500 euro şi un cartuş de ţigări
Articolul următorLiviu Dragnea are o ipoteză: „Consider că AUR îl are în spate pe Coldea”