Judecătorii Tribunalului București au decis că „Leo de la Strehaia” trebuie să fie cercetat din arest. Decizia a fost luată ieri, după ce Ion Stelică Mihai – „Leo de la Strehaia” fusese inițial plasat sub control judiciar într-un dosar de înșelăciune cu aparate de aer condiționat. În cauză sunt anchetate alte două persoane, printre care și fiul acestuia.

Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, împotriva încheierii din data de 19.07.2019 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti. Desfiinţează în totalitate încheierea atacată menţionată în cele ce preced şi, în rejudecare, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor MIHAI ION STELICĂ, …, cercetat pentru înșelăciune în formă continuată, (2 acte materiale) şi BOLDEANU VIOREL, …, cercetat pentru complicitate la înșelăciune în formă continuată, pe o durată de 30 de zile, începând cu data încarcerării. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor MIHAI ION STELICĂ şi BOLDEANU VIOREL”, se arată în minuta instanței.

În ceea ce îl privește pe fiul lui „Leo” – Vasile Marinel Mihai, arestarea preventivă s-a dispus tot ieri, într-un dosar disjuns: „Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, împotriva încheierii din data de 24.07.2019 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti. Desfiinţează în totalitate încheierea atacată menţionată în cele ce preced şi, în rejudecare, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Dispune arestarea preventivă a inculpatului MIHAI VASILE MARINEL, …, cercetat pentru complicitate la înșelăciune în formă continuată, pe o durată de 30 de zile, începând cu data încarcerării. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului MIHAI VASILE MARINEL”.

Ancheta a început în forță luna aceasta, iar Leo de la Strehaia a fost reţinut pentru 24 de ore, pe 18 iulie, într-un dosar cu un prejudiciu estimat la 300.000 de lei.

Articolul precedentMarius Tucă despre ancheta crimei de la Caracal: „Au fost luate probe ADN de la părinţii Alexandrei şi probele prelevate corespund cu probele ADN identificate la faţa locului”
Articolul următorServiciul 112 trece la MAI, spune Fifor, noul interimar de la Interne