Mihai Fifor a făcut vorbire despre posibilitatea ca serviciul 112 să treacă de la STS la MAI, pentru mai multă eficientizare. Interimar la Interne, Fifor crede că aceasta este una dintre măsurile care vor mișcora timpii de așteptare atunci când o persoană apelează 112. Însă aceasta nu este singura.

Discutăm despre măsuri imediate, care coboară până la nivelul fiecărui inspectorat de poliție. Astăzi am avut o primă videoconferință cu toți șefii de Inspectorate din această țară și le-am comunicat poziționarea noastră și măsurile pe care le solicit, măsuri catre trebuie puse în practică imediat. Este vorba de proceduri, de întoarcerea în stradă la patrulele mixte poliție-jandarmi, pentru că cetățeanul trebuie să-l vadă pe polițist în stradă, acolo unde îi poate asigura protecția nemijlocit.

Poate cel mai relevant și de impact imediat este unificarea dispecerizării, pentru că am văzut cu toții ce timpi se pierd atunci când operatorul 112 încearcă să obțină informații și ulterior dă legătura către dispecerul de la Poliție, de la Ambulanță sau de la Pompieri”, a spus Fifor, citat de Antena3.

Articolul precedentLeo de la Strehaia își duce afacerea cu aparate de aer conditionat în arest
Articolul următorPărerea unui medic despre operatorii de la 112: „Pun întrebări aiurea, să nu mai spun că ne trimit şi aiurea, la adrese greşite”