Captură video/Kanal D
Captură video/Kanal D

Ex-premierul Victor Ponta consideră că eșecul negocierilor de până acum cu sindicaliștii din Educație, în contextul grevei generale declanșate săptămâna trecută, are la bază un motiv simplu: nu sunt bani pentru revendicări.

Potrivit declarațiilor acestora, în cadrul unei emisiuni moderate de Marius Tucă, promisiunile și propunerile făcute până acum nu au cum convinge sindicaliștii, iar la un moment dat Guvernul va ceda presiunilor făcute de angajații din sistemul de Învățământ.

Liderii de sindicat nu pot fi păcăliți sau prostiți. Nu le poți spune să stea liniștiți că se rezolvă cu legea salarizării. L-au băgat pe Marius Budăi, ministrul Muncii, în față. Am lucrat la mai multe legi ale salarizării și arată așa: ai mai mulți bani să dai, faci legea salarizării. Dacă nu ai mai mulți bani, taci.

Este ca și cum ai discuta cu angajații tăi despre contractul de salarizare, iar ei ar spune «da, șefu’, discutăm, adică ne dai ceva, nu ne iei». Cum să le spui profesorilor să stea liniștiți că se rezolvă cu legea salarizării? Este o minciună. Rezolvă acum. Cine o rezolvă?”, a întrebat retoric Ponta.

Totodată, acesta a criticat atitudinea șefului statului, care a avut declarații ambigue și, în loc să se implice în problema apărută, s-a limitat doar la a discuta despre rotativă.

„Cineva l-a întrebat ce se întâmplă cu greva profesorilor, iar el a răspuns că se amână rotativa până la rezolvarea grevei. Cum se rezolvă? Cine o rezolvă? (…) Nici nu s-a oferit să vorbească cu sindicaliștii din Educație. Mi se pare un haos incredibil”, a opinat Ponta.

Ulterior, pe Facebook, acesta a atras atenția că „Guvernul “Ciucă” o să facă promisiuni către profesori de care nu o să se țină (cum a făcut și față de întreprinzători când a spus că “nu mărește taxele”) – dar bani NU SUNT! Dacă îi dai afară pe șefii ANAF și ai Vămilor pentru că îți spun adevărul – nu înseamnă că găsești bani. Dacă anunți mereu că o să “tai pensiile speciale” – nu înseamnă că găsești bani. Dacă distrugi firmele românești și lași doar multinaționale (că așa vrea Iohannis) nu o să găsești bani. Direcția e mai greșită ca niciodată!”.

Articolul precedentPrim-vicepreședintele PNL leagă demisia șefului ANAF de numele lui Câciu: „Un ministru al Finanțelor incompetent”
Articolul următorIohannis, întâlnire azi cu liderii coaliției de guvernare pe tema grevei din Educație