Foto: Facebook

Se pare că președintele Klaus Iohannis continuă să privească „cu atenție și îngrijorare” frământările din țară, în contextul grevei din sistemul de Învățământ.

Dacă ieri a avut loc o întâlnire între acesta și liderii sindicatelor din Educație, astăzi va avea loc o altă întrevedere.

Potrivit agendei oficiale a președintelui, de la ora 12.00 Iohannis îi așteaptă la Palatul Cotroceni pe liderii coaliției de guvernare, pentru discuții pe tema grevei din Educație, dat fiind că până acum promisiunile făcute acestora nu i-au făcut pe sindicaliști să dea înapoi.

După întâlnirea de ieri cu liderii sindicatelor din educație la Palatul Cotroceni a apărut și un comunicat, anume că Iohannis „a discutat cu reprezentanții profesorilor despre revendicările acestora și le-a transmis că le înțelege îngrijorările și solicitările, care sunt firești și legitime”.

Ulterior, Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație, a declarat la Antena 3 că „președintele a girat un posibil acord politic încheiat de președinții celor trei partide care formează coaliția majoritară”.

Noi trebuie să înaintăm rezultatul discuțiilor de la Palatul Cotroceni colegilor noștri din unitățile de învățământ și ei vor hotărî mai departe dacă acțiunea de protest continuă sau nu”, a spus acesta.

De altfel, chiar și în comunicatul publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale se preciza că „președintele Klaus Iohannis și-a exprimat întreaga disponibilitate de a garanta, în calitate de mediator între reprezentanții sindicatelor și Guvernul României, încheierea unui acord politic în vederea rezolvării revendicărilor salariale și a obținerii astfel a unui consens care să permită reluarea cât mai rapidă a procesului educațional”.

Articolul precedentVictor Ponta, despre greva din Educație: „Dacă nu ai mai mulți bani, taci”
Articolul următor„Coaliția de guvernare face un nou apel la responsabilitate”, transmite Guvernul după un alt eșec în negocierile cu sindicaliștii din Educație