Sursa: Captura Video

După arestarea provizorie în Mexic a interlopului Florian Tudor, zis „Rechinul”, procedura de extrădare pare că întâmpină ceva dificultăți. La două luni de la emiterea mandatului de arestare preventivă în lipsă emis pe numele lui Florin Tudor în țara noastră și după prinderea acestuia vineri, de autoritățile mexicane, extrădarea mai are un hop.

Potrivit Main News, judecătorul federal mexican care avea spre analiză extrădarea în România a lui Florian Tudor a oprit momentan procedura, considerând că acest caz ar trebui preluat de un judecător de competenţă penală.

Legal însă, România are la dispoziţie 60 de zile pentru a cere extrădarea lui Florian Tudor, care este cercetat nu doar de autoritățile române ci și de FBI pentru crearea unei reţele transnaţionale de clonare de carduri.

În martie, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a acestuia în lipsă, iar ulterior, Tudor Florian a fost arestat provizoriu în Ciudad de Mexico. Vineri, au apărut informații potrivit cărora un agent federal a încercat să împiedice arestarea lui Florian Tudor, în timp ce avocatul suspectului i-a atacat pe agenţii poliţiei ministeriale federale. Ambii au fost reţinuţi, urmând să fie puşi la dispoziţia ministerului public federal.

„Rechinul” este acuzat de infracțiuni de crimă organizată, extorcare și tentativă de omucidere agravată.

Articolul precedentCodrin Ștefănescu, despre candidatura lui Florin Cîțu: „Va deveni curând ciolacul PNL-ului!”
Articolul următorPNL are nevoie de o echipă care gândește îndrăzneț