papa francisc la bucuresti

Papa Francisc începe vineri la Bucureşti vizita sa de trei zile în România. Sub motto-ul „Să mergem împreună!”, Sanctitatea Sa va vizita şi Iaşiul, Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

În Capitală şi în ţară au fost luate măsuri speciale de securitate, mii de oameni fiind aşteptaţi să îl întâmpine pe Sfântul Părinte, iar prima zi a călătoriei apostolice se va încheia în Piaţa Ateneului, unde vor avea loc mai multe momente artistice.

Vizita în ţara noastră a Suveranului Pontif va avea patru etape: Bucureşti, Şumuleu Ciuc, Iaşi şi Blaj. Papa Francisc va pleca spre Vatican duminică, după ora 17,00, de pe Aeroportul din Sibiu. Reprezentanţii Companiei Aeroporturi Bucureşti au avertizat că la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti vor fi aplicate măsuri speciale de securitate, astfel că este posibil ca vineri şi sâmbătă să se producă aglomerări pe fluxurile auto către aeroport, în zona terminalelor şi pe fluxul de ieşire din aeroport.

În Bucureşti, Primăria a dispus ca parcarea sau staţionarea automobilelor a fost interzisă în zona Palatului Cotroceni, Piaţa Revoluţiei, Catedralele Naţinală şi Sfântul Iosif. PMB a recomandat suspendarea cursurilor, astfel că unităţile de învăţământ publice şi private sunt închise. Suveranul Pontif se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Viorica Dăncilă, cu ambasadori, cu reprezentanţi ai societăţii civile, cu Patriarhul Daniel, cu membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Cele mai importante activităţi de masă la care va participa Papa Francisc la Bucureşti vor avea loc la ora 17,00, la Catedrala Mântuirii Neamului, unde, împreună cu Patriarhul Daniel, va spune rugăciunea „Tatăl nostru”, apoi va saluta mulţimea, şi la ora 18,00, la Catedrala Sf. Iosif, unde va prezida Sfânta Liturghie, apoi va porni spre Piaţa Victoriei. Trei sute de voluntari vor asista, alături de autorităţi, cele 25.000 de persoane care s-au înscris online pentru a-l vedea pe Papa Francisc după Sfânta Liturghie de la Catedrala Sf. Iosif. În centrul oraşului vor fi amplasate două scene (Catedrala Sf. Iosif şi Piaţa Ateneului), 15 ecrane şi numeroase difuzoare unde va putea fi urmărit programul Papei.

Articolul precedentFlorentin Pandele vrea să candideze la președinție, ca independent
Articolul următorTraian Băsescu despre moțiunea de cenzură: decât un eșec, mai bine plecăm în vacanță