Basescu candideaza la europarlamentare Traian Băsescu despre Rareș Bogdan

Fostul preşedinte Traian Băsescu consideră că o moţiune de cenzură ar putea reuşi cu PNL – USR – PMP dacă cele trei partide „se înhăitează” cu UDMR şi PRO România plus ceva “scursură” suplimentară adusă de Ponta.

„Şi eu vreau un guvern al opoziţiei, dar…Problema este dacă se poate. Până una alta avem PNL – USR – PMP care sunt departe de a avea în Parlament numărul de voturi necesar reuşitei unei moţiuni de cenzură. Şi dacă cele trei partide se înhăitează cu UDMR şi PRO România plus ceva <scursură> suplimentară adusă de Ponta de la PSD lucrurile nu vor sta mult mai bine. Sigur, cu acest supliment de voturi moţiunea ar putea să reuşească. Problema este cum se va putea guverna într-o astfel de alianţă în condiţiile în care UDMR are ca principal mod de parteneriat politic şantajul iar Pro România minciuna (vezi votul de la alegerea lui Ciolacu). Mă gândesc şi la faptul că o eventual moţiune de cenzură ratată va consolida alianţa PSD – ALDE la guvernare”, scrie Băsescu pe Facebook.

Fostul preşedinte afirmă că, pentru a stopa aplicarea Programului de Guvernare „moşit” de Dragnea şi pentru a aplica necesarele corecţii în economie, preşedintele Iohannis şi PNL – USR – PMP vor, pe bună dreptate, plecarea guvernului Dăncilă prin moţiune de cenzură, dar „singura problemă este dacă se poate”. „După succesul PNL şi USR- PLUS de la europarlamentare, trebuie exclus eşecul unei moţiuni de cenzură. Decât un eşec, care ar consolida alianţa PSD-ALDE-UDMR, mai bine plecăm în vacanţă”, conchide Traian Băsescu, avertizând că PNL a câştigat alegerile pentru Parlamentul European şi nu pentru Parlamentul României. „În astfel de situaţii soluţia corectă ar fi fost demisia voluntară a guvernului Dăncilă, dar la noi încă nu funcţionează bunul simţ politic”, subliniazxă fostul preşedinte.

Articolul precedentAzi începe vizita Papei Francisc în România. Măsuri sporite de securitate
Articolul următorDoi medici au fost găsiți incompatibili de ANI