Sursa: Google maps

Un inspector din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Buzău, a fost arestat zilele trecute sub acuzația de luare de mită, după ce a încercat să mușamalizeze un accident de muncă soldat cu decesul unei persoane.

Alături de funcționarul public, arestat în dosarul intrumentat la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău este și administratorul unei societăți comerciale din Buzău, unde avusese loc accidentul de muncă, acesta din urmă fiind acuzat de dare de mită.

Acțiunile care au dus la arestarea celor doi inculpați au fost efectuate de ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Buzău, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău.

Astfel, s-a stabilit că „în contextul activităților de cercetare a accidentului de muncă produs la o societate comercială, accident soldat cu decesul unei persoane, inculpatul, inspector superior în cadrul ITM Buzău, a îndeplinit un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, în scopul emiterii unor concluzii favorabile și neconforme cu realitatea faptică pentru a-l exonera pe administratorul societății comerciale de tragerea la răspundere penală”.

Nu gratis, precizează DGA, „în schimbul încălcării atribuțiilor de serviciu, funcționarul a alimentat gratuit, cu carburant, de la unul dintre punctele de lucru ale societății comerciale în cadrul căreia a fost produs accidentul de muncă”.

În cauză, ofițerii DGA, sub coordonarea procurorului de caz, au efectruat percheziții la domiciliile celor doi inculpați, precum și la sediul secundar – punct de lucru al societății comerciale respective. Ulterior, inculpații au fost duși la parchet pentru audieri, iar mai apoi au fost reținuți pe o perioadă de 24 de ore.

Prezentați Tribunalului Buzău, instanța a admis propunerea parchetului: „Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Mariş Constantin Marius şi Spânu Laurenţiu Floricel pentru 25 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatelor de arestare preventivă. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă. Cu contestaţie în 48 de ore de la comunicare”.

Articolul precedentNici nu a început campania și Cîrstoiu sare la gâtul lui Piedone
Articolul următorRadu Mihaiu îl susține la Primăria sectorului 2 pe Rareș Hopincă