Sursa: Facebook Ministerul Mediului

Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene și vicepreședintele executiv pentru Pactul verde european, a vizitat astăzi România, ocazie cu care a răspuns și câtorva întrebări la Digi 24, legat de dezbaterea momentului – pragul privind abuzul în serviciu.

Agenda lui Timmermans viza în principal discuții privind Pactului verde european, împreună cu președintele României, Klaus Iohannis, și cu ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, însă se anunțau și întâlniri cu miniștri și deputați în Parlamentul European.

Printre picături însă, Timmermans a explicat cum vede situația din România privind cea mai nouă inițiativă legislativă care a stârnit „valuri”: în Senat s-a votat pentru instituirea unui prag de 250.000 de lei pentru incriminarea abuzului în serviciu, însă prim-vicepreședintele Comisiei Europene atrage atenția că este prematur să se discute aplicat, subliniind că are încredere în „Marcel Ciolacu și partidul”, dat fiind că îi vede „dedicați foarte mult statului de drept”.

Timmermans ar avea totuși ceva experiență pe domeniul în discuție, dat fiind că a fost resposabil de portofoliul pentru respectarea statului de drept, în perioada în care în România se dorea schimbarea legilor justiției care incriminau corupția, respectiv pe mandatul de premier al Vioricăi Dăncilă.

Marcel Ciolacu și partidul sunt dedicați foarte mult statului de drept. Mi-au lămurit acest lucru de multe ori, nu doar în cuvinte, văd ce se întâmplă în Guvern. Și această problemă specifică nu este în etapele finale ale soluției.

Așa că personal aș aștepta până când voi vedea ce rezultă la final și până atunci mă abțin să-mi exprim opinia”, a spus Timmermans pentru sursa citată, subliniind că perioadele nu pot fi comparate între ele, deoarece

„Acesta este acum, în mod clar, un partid dedicat valorilor europene, angajat în respectarea statului de drept. (…) Să așteptăm să vedem ce rezultă din această situație până la urmă și apoi putem judeca dacă acest lucru este în conformitate cu normele europene, da sau nu?

Ceea ce am auzit, ce mi s-a spus în această dimineață în discuțiile pe care le-am avut îmi dau încredere că rezultatul nu ar încălca normele europene. Dar să așteptăm și să vedem”.

Articolul precedentRestaurant din Capitală, închis temporar de ANPC
Articolul următorAlexandra Dobre, Președinta Asociației Institutului Român pentru Îmbătrânire Activă: ”Viitorul poate fi Smart, chiar și pentru persoanele de vârsta a treia!”