O vizită nu de plăcere, ci de lucru, a comisarilor Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) într-un restaurant din Capitală s-a încheiat cu amenzi și o altă sancțiune, destul de drastică: închiderea temporară a unității.

Din ceea ce a făcut public ANPC, restaurantul în cauză este La Italianu (La Marilù), deținut de To Go Pronto e Via SRL, verificările fiind efectuate în cadrul Academiei Comisarilor.

Sancțiunile, conform ANPC, au fost aplicate conform actelor normative în vigoare. Este vorba despre o amendă în cuantum de 7.000 de lei, fiind totodată dispusă oprirea definitivă și retragerea din circuitul consumului uman a 16 kg de produse, în valoare totală 299 de lei. Cât despre închiderea unității, aceasta va opera „până la remedierea deficiențelor”, avertizează ANPC.

Sursa: Facebook ANPC

În informarea ANPC se arată că la fața locului au fost descoperite materii prime/ semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare sau cu data limită de consum precizată, pentru a se putea stabili conformitatea acestora, nu erau detaliați alergenii sau valorile nutriționale, iar pastele fierte erau depozitate în agregatul frigorific.

Totodată, colectarea deșeurilor se făcea în coșuri fără capac, cuțitele folosite erau neprofesionale, în timp ce tigăile aveau zone de arsură și aspect de uzură. Tot în bucătărie, agregatele frigorifice aveau grătare cu vopsea exfoliată, ventilație ce prezenta depuneri de praf și impurități, chedere depreciate, cântarul nu era verificat metrologic, în interior tavanul avea infiltrații și placi lipsă, iar pereții – bucăți de faianță spartă.

Articolul precedentFost deputat, arestat la cererea DNA pentru fraudă cu fonduri europene
Articolul următorPrim-vicepreședintele Comisiei Europene, despre pragul pentru abuzul în serviciu: „Marcel Ciolacu și partidul sunt dedicați foarte mult statului de drept”