Politicieni
Politicieni., Sursa foto: hotnews.ro

Alexandru Rafila, Mircea Geoană și Nicolae Ciucă sunt la egalitate în topul încrederii românilor, cu 34%, în timp ce la polul opus este președintele PNL, Florin Cîțu, care are doar 6% încredere a electoratului. Acestea sunt rezultatele ultimului sondaj comandat de PSD.

PSD este creditat cu 35% în intenția de vot, PNL cu 16%, AUR are o cotă electorală de 18% și USR cu 12%.

51% dintre români cred că Guvernul a gestionat bine criza refugiaţilor, potrivit sondajului comandat de PSD. De asemenea, 19% dintre români spun că Executivul s-a descurcat prost. Potrivit sondajului, un procent de 63% dintre persoanele chestionate se opun unui posibil sprijin militar oferit Ucrainei de România şi doar 18% ar fi de acord cu acest lucru.

Sondajul a fost realizat de institutul Avangarde, la comanda PSD, în perioada 22-29 martie, pe un eşantion de 900 de persoane. Metoda folosită a fost CATI(telefonic), marja de eroare fiind de +- 3,4%, la un nivel de încredere de 95%.

Gabriela Firea (PSD), în topul încrederii românilor

În ultimul sondaj comandat de PSD și făcut public în ianuarie, ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, era pe primul loc în topul încrederii cu 39%, fiind urmat de premierul Nicolae Ciucă (PNL) – 30% , Marcel Ciolacu (PSD) – 30% și Gabriela Firea (PSD) – 29%.

Președintele Klaus Iohannis avea un procent de 20%, George Simion de la AUR era cotat cu o încredere de 18%. Pe ultimele locuri se afla tot liderul PNL, Florin Cîțu, cu doar 8% în preferințele celor chestionați, la egalitate cu fostul șef al PSD, Liviu Dragnea.

Un alt sondaj efectuat de această dată de INSCOP arăta că PSD conducea în clasamentul intenției de vot cu 32% (32,7% în februarie) iar PNL era pe locul 2 cu 19,9% (16,6% în februarie). AUR înregistra o scădere masivă în sondaje, aproape trei procente 18,9% (22,4% în februarie). USR stagna, înregistrând 10,8% din opțiuni (10,3% în februarie).

Primarul Piedone demonstrează încă odată că este un bun gospodar

Articolul precedentPrimarul Piedone demonstrează încă odată că este un bun gospodar
Articolul următorVasile Dîncu, despre schimbarea lui Cîțu din fruntea PNL: „Sunt mai importante ţintele decât persoanele”