Gheorghe Falcă (PNL) nu își dorește un Congres extraordinar

Zeci de lideri liberali au semnat o scrisoare prin care îi cer lui Cîțu demisia din fruntea partidului.

Eurodeputatul Gheorghe Falcă a comentat informațiile apărute în spațiul public, referitoare la o posibilă demisie a lui Florin Cîțu din funcția de președinte al PNL.

Fostul primar al Aradului a declarat pentru RFI că atât Cîțu, cât și cei patru prim-vicepreședinți ar trebui să discute toate problemele în interiorul formațiunii politice, afirmând că nu își dorește un Congres extraordinar.

„Nu-mi doresc în acest moment să avem un Congres şi eu cred că preşedintele partidului, cei patru prim-vicepreşedinţi dacă au ceva de spus, să spună în interior şi să-şi lămurească modul de lucru”, a afirmat Falcă.

De asemenea, Falcă a spus că nu a semnat niciun document prin care i se cere demisia lui Cîțu.

„De confirmat nu am cum să confirm, pentru că nu am semnat un astfel de document. Aseară am văzut şi eu informaţia în presă cu referire la acest document şi am sunat la câţiva colegi, dar nu mi-au răspuns”, a spus europarlamentarul.

Revoltă în PNL. 40 de lideri liberali îi cer lui Cîțu demisia din partid

Totodată, întrebat dacă ar trebui ca Florin Cîțu să plece din fruntea partidului, Falcă a precizat că îi va transmite în privat acest lucru. Mai mult, europarlamentarul e de părere că această coaliție de guvernare ( PSD-PNL-UDMR) a trecut cu bine peste toate disputele.  

„Dacă ar trebui să modificăm ceva, ar trebui să modificăm procedura de lucru în coaliţie, adică să se întâlnească întâi coaliţia luni dimineaţă şi apoi partidele. În momentul în care se întâlnesc prima dată partidele politice, ele fac declaraţii, îşi prezintă programele şi apoi le dezbat în coaliţie şi atunci, normal, se văd diferenţele”, e de părere Gheorghe Falcă.

De asemenea, fostul primar al Aradului a amintit că în acest moment, coaliția are o „direcție bună” și este apreciată de oficialii europeni de la Bruxelles.

„România este într-o apreciere totală pentru modul în care ne-am comportat cu refugiaţii. Din punct de vedere al securităţii naţionale, o grupă de luptă se realizează încă în România. Extern, suntem foarte bine văzuţi. Acum, intern, luptele interne atât în partide, cât şi în coaliţie pot să genereze astfel de evenimente”, a declarat europarlamentarul.

Vasile Dîncu, despre schimbarea lui Cîțu din fruntea PNL: „Sunt mai importante ţintele decât persoanele”

Articolul precedentVasile Dîncu, despre schimbarea lui Cîțu din fruntea PNL: „Sunt mai importante ţintele decât persoanele”
Articolul următorRafila și planul de „redesenare” a sistemului de sănătate
Andrei NARIȚA
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.