bani

Compania Națională Poșta Română a anunțat astăzi că plata pensiilor și a altor drepturi pe care le are în „grijă” se va decala pentru câteva zile în prima lună a anului 2023.

Explicația oferită de Poșta Română este aceea că, în perioada sărbătorilor de iarnă „în conformitate cu prevederile Codului Muncii, atât salariaţii Casei Naționale de Pensii Publice, cât și cei ai Poștei Române, beneficiază de zile libere”.

Deși au tot fost asigurări privind plata acestor drepturi la timp, se pare că „Casa Națională de Pensii Publice a anuțat că va vira contravaloarea drepturilor de protecție socială, în conturile Poștei Române, cu o decalare de câteva zile”. Poșta Română a făcut public calendarul după care se vor efectua plățile, debutul fiind data de 6 ianuarie.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă, pensiile din sistemul public de pensii (pensii de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduve și văduve de război, IOVR) vor fi aduse de poștaș în perioada 6 – 17 ianuarie 2023, iar de la ghișeele subunităților poștale pot fi ridicate până pe data de 19 ianuarie 2023.

„Ca și anul trecut, salariații Poştei Române vor lucra la capacitate maximă pentru a finaliza distribuirea pensiilor într-un interval comasat de doar opt zile lucrătoare, față de intervalul obișnuit de distribuire a pensiilor, conform contractului, 1 – 15 ale fiecărei luni. Este o situație specială pe care o întâmpinăm la fiecare început de an, având în vedere această perioadă în care angajații din toate domeniile de activitate au dreptul la zile libere pentru a le petrece alături de familie.

Menționăm că, în celelalte luni ale anului, Poşta Română nu şi-a încălcat angajamentul asumat în conformitate cu convenţia încheiată cu Casa Națională de Pensii și subliniem că, anul trecut, Poșta Română a depus toate eforturile pentru a distribui banii pensionarilor într-un timp cât mai scurt și a finalizat, cu trei zile înainte de termenul comunicat inițial, distribuirea drepturilor bănești”, a arătat Valentin Ștefan, Directorul General al Poștei Române.

Articolul precedentCine este Roxana Pațurcă, inspectorul școlar general, care a iscat un „scandal” la Concursul interdisciplinar „Ion Barbu-Dan Barbilian”
Articolul următorA scăzut puterea de cumpărare: decembrie 2022 – cel mai slab Crăciun din punct de vedere al vânzărilor