Roxana Pațurcă, inspector școlar general. Foto: Facebook, profil public

Teodora-Mihaela, o adolescentă din Călărași, (n.r. 16 ani) s-a înscris la Concursul interdisciplinar „Ion Barbu-Dan Barbilian”(Limba și Literatura română), cu acordul profesorilor și al părinților. S-a făcut remarcată și după corectarea lucrărilor, a figurat drept cea care a obținut premiul I la această competiție.

„Surpriza” a venit la momentul festivității de premiere, când elevei i s-a transformat „subit” premiul I în premiu special, fără să existe o bază scriptică legală în acest sens. Președinta comisiei acestui concurs este chiar Roxana-Natalia Pațurcă, cea care deține în acest moment funcția de inspector școlar-general al județului Călărași.

Explicația stupefiantă a acesteia este că „eleva Teodora-Mihaela nu ar fi avut dreptul să participe la acest concurs, deoarece subiectele rezolvate de ea sunt destinate elevilor din clase superioare(!)”. O astfel de afirmație nu face decât să pună sub semnul întrebării obligațiile respectate de inspectoarea Roxana Pațurcă.

Unde scrie că nu avea dreptul să participe? Zin.ro a căutat Regulamentul de desfășurare al acestui concurs, dar nu este public. Dacă nu avea dreptul să participe, de ce a fost lăsată să susțină proba? La aceste întrebări, ar trebui să răspundă direct Ministerul Educației, însă, perioada liberă aferentă Sărbătorilor de Iarnă 2022 îngreunează comunicarea oficială. Vom reveni cu răspunsul acestei instituții.

Se încurajează meritocrația? Roxana Pațurcă, de la PSD la PNL via Inspectoratul Școlar. Absolventă de Artifex

Potrivit datelor publice, Roxana Pațurcă are 43 de ani și multă vreme a activat în cadrul organizației PSD Călărași. Mai mult decât atât, sub egida acestui partid a devenit senator(mandatul 2016-2020). Este absolventă a univeristății Artifex, o instituție de studii superioare privată, acreditată abia în 2005. Cu toate acestea, Roxana Pațurcă a predat o perioadă la Colegiul Economic(discipline economice). A administrat parțial și agenția de turism Roxaly Travel. În 2018, s-a căsătorit cu primarul comunei Borcea(Aniel Nedelcu-PNL) și a schimat și partidul care a consacrat-o, PSD. S-a mutat în organizația PNL Călărași și este numită inspector școlar-general al județului Călărași, în actuala guvernare. Rămâne să trageți singuri concluziile, dacă și în ce fel se încurajează meritocrația în România.

Articolul precedentPrimele date ale recensământului: România a pierdut 1,1 milioane de locuitori
Articolul următorPoșta Română anunță că în ianuarie distribuirea pensiilor și a drepturilor sociale se va decala cu câteva zile
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”