AUR-ul lui Simion câștigă tot mai mult din încrederea românilor

Social democrații, pe val și la final de an

După trei luni de criză politică, generată de ieșirea de la guvernare a celor de la USR, dar și alianța făcută de PNL și PSD, cel mai câștigat pare să fie AUR-ul lui Simion. Succesul acestora vine și pe fondul nemulțumirii oamenilor din cazua certificatului verde, pe care autoritățile încearcă să îl implementeze, obligatoriu, la locul de muncă, și pentru care săptămâna trecută au fost organizate proteste la Palatul Parlamentulu.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Avangarde, la comanda PSD, social democrații se mențin și în această lună în topul preferințelor, chiar dacă a scăzut cu un procent față de sondajul precedent, transmite G4media.

Astfel, PSD a ajuns la 39%, în timp ce liberalii au crescut de la 17% la 18%, iar AUR și-a mai pus în cont încă două procente, ajungând la 17%. USR-ul se află încă în cădere, fiind la un pas de ieșirea din zona celor doi digiți.

Potrivit acestui nou sondaj, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, opțiunile românilor ar fi împărțite în felul următor: PSD – 39%, PNL – 18%, AUR – 17%, USR – 10%, UDMR – 5%, PPUSL – 4%, PMP – 3%, PRO România – 2%, APP – 1%, Altele – 1%. Alianța pentru Patrie, noua formație a lui Liviu Dragnea, se află la prima sa prezență în sondajul Avangarde.

Comparativ cu anul 2016, PNL se află încă aproape de scorul de la acel moment (20%), în timp ce social democrații mai au nevoie de puțin peste 6 procente (45,5%).

 Sondajul a fost realizat în perioada 15 -23 decembrie pe un eșantion de 907 subiecți, prin metoda door-to-door (teren), având o marjă de eroare de 3, 1%.

La sondajul precedent, din 6 decembrie, 82% dintre cei chestionați considerau că țara se îndreaptă spre o direcție greșită. Marcel Ciolacu a afirmat, la acel moment, că cifra nu este suprinzătoare, a mai văzut-o și cu alte sondaje, în ultima vreme, mai mult, susține că acesta a fost motivul pentru care PSD a intrat la guvernare. „Cred că această cifră care nu pentru prima oară a contat cel mai mult în decizia PSD de a intrat la guvernare. Era evident că ţara se îndreaptă spre un dezastru o instabilitate, o disoluție a statului şi se vedea că nu mai exista o încredere a românilor în guvern şi statul român”, a mai spus Ciolacu.

PSD le dă încredere românilor, la un an de la alegerile parlamentare

Articolul precedentTrei persoane trimise în judecată de DNA pentru angajări ilegale la ABA Siret
Articolul următorGuvernul a adoptat OUG care prevede modificarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale