Sursa foto: News.ro

Șeful serviciului Salvamont Borșa Ioan Timiș a declarat că este risc de gradul 4 de avalanșe în Munții Rodnei. Salvamontiștii au decis să închidă mai multe trasee din cauza încălzirii vremii și a greutății noului strat depus.

„În Munţii Rodnei este gradul 4, de la 1 la 5, pe scara care se măsoară şi Creasta Rodnei este închisă, traseele pentru turişti sunt până la staţia meteo din Pietrosul Rodnei, iar în partea de Gărgălău, unde se aventurează mulţi pentru schi de tură, este deschis traseul până în Şaua Gărgălău”, a declarat Ioan Timiş.

Peste 100 de persoane au fost salvate de Salvamont în ultimele 24 de ore

Mai mult, salvamontiștii recomandă turiștilor care pleacă în drumeții să fie echipați corespunzător pentru munte și să se intereseze de starea traseului înainte.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, salvamontiștii au reușit să salveze 120 de persoane, dintre care 42 au fost transportate la spital, relatează Agerpres.

Reprezentanții Salvamont au scris pe Facebook că s-au primit 114 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor.

„Zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi să intervină la un număr foarte mare de evenimente montane. În ultimele 24 de ore la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 114 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, au scris cei de la Salvamont. Totodată, s-au primit și 22 de apeluri prin care s-au solicitat informații despre domeniile schiabile și traseele turistice din zonă.

Accident grav în Munții Baiului

Reamintim că în urmă cu câteva zile, un adolescent de doar 15 ani a căzut într-o râpă din Munții Baiului. Adolescentul se afla cu tatăl său şi cu alte persoane la o plimbare cu ATV-urile, pe un drum cu zăpadă.

Salvamontiștii au intervenit de urgență și l-au dus cu targa pe munte până la un drum forestier, el fiind preluat ulterior de un echipaj SMURD și transportat la spital. Salvamontiștii de la Bușteni și cei de la ISU i-au acordat tânărului primele îngrijiri la locul accidentului.

„Un echipaj SMURD a preluat accidentatul din oraş si l-a dus la spital”, au precizat reprezentanții Salvamont Bușteni.

Toate traseele montane din munții Făgăraș au fost închise

Articolul precedentImportante focare de gripă aviară, identificate în Europa
Articolul următor30 decembrie, în România: Sfârşitul monarhiei și abdicarea regelui Mihai I
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.