Sursa: Facebook

Ministrul Afacerilor Interne este taxat de Sindicatul Europol în urma unei postări a acestuia pe Facebook, în care se „laudă” cu realizări ale… Ministerului Transporturilor.

Deși deține de ceva timp portofoliul Internelor, Lucian Bode pare a nu avea ceva coerent de scris despre ministerul pe care îl conduce – subliniază organizația sindicală, tot pe Facebook.

Postarea Europol are și o poză sugestivă, cu un porc înaripat, zburând peste sigla Guvernului României, cu o explicație simplă: „Domnule Bode, între asumarea unor proiecte de infrastructură rutieră și porci zburători, mai facem și noi puțină treabă la MAI dacă tot avem acest portofoliu?”.

În timp ce în alte state cu un potențial economic mult mai redus decât al României, miniștrii afacerilor interne se ocupă de „interne” și modernizează constant infrastructura, serviciile sau condițiile de muncă ale polițiștilor, Lucian Bode al nostru este melancolic.

Încă nu a reușit să treacă peste șocul psihologic din momentul în care a fost remaniat de la Ministerul Transporturilor.

Înțelegem deopotrivă frustrarea, dar și dorința acestuia de a ajunge înapoi în poziția pe care și-o dorește atât de mult, însă până atunci suntem obligați să îi reamintim că este ministrul de interne, iar infrastructura de la noi mai are pe inventar toalete în fundul curții ascunse după cireș, unități de poliție în prag de prăbușire, fără apă curentă sau rețea de canalizare”, se arată în postarea Europol.

Nu ar fi pentru prima dată când organizația sindicală îl ia „pe sus” pe Bode. În septembrie, ministrul a fost taxat după ce a fost surprins într-o fotografie fără mască, la UNTOLD: „Ministrul de interne, ministrul justiției și ministrul transporturilor «wanna be», Lucian Bode, unicul ministrul 3 în 1, a fost surprins la UNTOLD fără mască de protecție. Sigur, pentru poza oficială, a folosit-o, dar ulterior și-a dat-o jos.

Asta pentru că Legea în România se împarte între «jmecheri» și «fraieri». Între cei care permit să se organizeze festivaluri cu zeci de mii de oameni care efectiv se iau în brațe în aglomerație și școlile unde nu se permite vizita părinților la prima zi de școală a copiilor lor”, au scris cei de la Europol.

În august, același Bode era arătat cu degetul că ține blocate concursurile în MAI, în condițiile în care Europol atrăgea atenția că fuseseră organizate „un procent scăzut din cele peste câteva sute de posturi de conducere vacante importante”, întrucât „de la vârful conducerii Ministerului Afacerilor Interne încă nu s-a primit ”dezlegare” (…) ministrul Lucian Bode tergiversând în mod constant ocuparea acestora, fiind foarte ocupat în ultima perioada cu campania pentru congresul din partidul din care face parte”.

Articolul precedentJurma: „Omicron a înlocuit Delta mult mai repede decât Delta a înlocuit Alpha”
Articolul următorMarius Budăi ar vrea o creștere mai mare a pensiilor