Europol denunță tentativa de mușamalizare, în cazul polițistului lovit de „beizadeaua” unui angajat al Guvernului

Potrivit informațiilor, individul de 23 ani care a lovit în mod intenționat cu mașina un polițist aflat la datorie în zona Gării de Nord din București este, în acest moment, anchetat pentru săvârșirea faptei de ultraj. Cu toate că, înainte de audieri, acesta era dat în urmărire penală.

Europol avertizează: deja se încearcă mușamalizarea cazului

Sindicatul Europol este instituția care a făcut public cazul polițistului lovit în mod intenționat de tânăr, astfel că, potrivit declarațiilor acestora, vorbim despre o tentativă la omor. După ce, inițial, șoferul fugise de la locul faptei, ulterior s-a anunțat că acesta ar fi audiat.

„Schimbare firească de situaţie. Şoferul este acuzat de ultraj şi se află în acest moment la audieri. După mediatizarea cazului, poliţistul a fost chemat de procurorul de caz pentru a fi audiat în calitate de persoană vătămată. A fost însoţit de avocatul Sindicatului EUROPOL. În aceste momente, şoferul care a lovit cu autovehiculul un agent de poliţie aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu este pus sub acuzare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ultraj””, a declarat Sindicatul Europol.

„Aşteptăm cu mult interes deznodământul, în condiţiile în care toate probele administrate demonstrează fără echivoc intenţia şoferului de a lovi poliţistul şi de a se sustrage. Vă reamintim că în goana lui, pentru a nu fi prins, a trecut pe culoarea roşie a semaforului, a pătruns pe străzi unde era acces interzis şi chiar a lovit alte autoturisme parcate. Începe să se facă dreptate!”, se mai spune în comunicatul transmis de Europol pe Facebook.

„Beizadeaua” unui angajat din Secretariatul General al Guvernului

Astfel, tot de la Europol aflăm că suspectul ar fi fiul unui angajat din cadrul Secretariatului General al Guvernului și că deja s-ar fi încercat mușamalizarea cazului, punându-se presiune pe autorități pentru a-l scoate vinovat tot pe polițist.

„Individul care a dat cu autoturismul peste polițist este beizadeaua unei persoane din Secretariatul General al Guvernului. Încep să fie date telefoane și se fac presiuni pentru a-l scoate vinovat pe polițist. Nu vom tolera așa ceva! Aviz amatorilor!”, mai declară Europol.

Ziarul de Investigație

Articolul precedent5 motive pentru care PNL e un partid prost
Articolul următorPrefectul Capitalei, încă judecat într-un dosar penal, critică un consilier local PSD condamnat definitiv pentru proxenetism
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.