Fostul comisar Traian Berbeceanu, actualmente prefect al Capitalei, a găsit condamnați la PSD, chiar între rândurile celor proaspăt aleși în septembrie. Încă cercetat într-un dosar penal după ce inițial a fost achitat, Berbeceanu a fost numit la sfârșitul anului trecut șef de cabinet al ministrului Afacerilor Interne, iar apoi o altă numire a fost făcută pentru ungerea sa ca prefect al Bucureștiului. Ca prefect, face diverse vizite mai mult sau mai puțin electorale și, firește, postează pe Facebook. Joi, Traian Berbeceanu a dat în spațiul vitual informația potrivit căreia un social democrat condamnat definitiv pentru proxenetism a fost ales consilier al orașului Geoagiu.

În urmă cu mai bine de zece ani, împreună cu echipa BCCO Alba Iulia, structură de elită pe care o conduceam la acea dată, am organizat una dintre cele mai laborioase și spectaculoase acțiuni, codificată „El Paso”, desfășurată la nivel internațional, pentru destructurarea unei grupări infracționale care avea ca preocupări traficul de minori, traficul de persoane, proxenetismul și prostituția.

Din gruparea infracțională, care număra peste 80 de persoane care acționau în România, Germania, Spania, Italia și Franța, făcea parte și Bogdan Petru Tiberiu, cercetat în stare de arest și condamnat la o pedeapsă de vreo 4 ani închisoare pentru proxenetism. Definitiv.
La acea dată am identificat și vreo 40 de victime ale grupării, unele minore.

După 10 ani, Bogdan Petru Tiberiu a ajuns consilier local al orașului Geoagiu, fiind ales pe listele PSD. Dar nu asta este surpriza!

În ședința de ieri a consiliului local, în ziua în care întregul mapamond a celebrat „Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor”, același PSD l-a propus și a votat pentru ca Bogdan Petru Tiberiu să facă parte din „Comisia pentru prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar”.

Dacă nu el, atunci cine?
Dacă nu ieri, atunci când?”, se întreba retoric Traian Berbeceanu.

Nevinovat până la proba contrară, prefectul Capitalei a fost achitat pe 30 iunie 2016 de instanţa supremă, după ce la începutul anului 2013 a fost acuzat că a sprijinit la rândul său anumite rețele criminale. Traian Berbeceanu a negat acuzațiile, însă acesta a fost inclusiv arestat în cauză. A fost eliberat din arest și s-a pensionat în 2018, iar în 2019 a scos cartea „Radiografia unei mârșăvii judiciare”. Din ce spune prefectul Berbeceanu, și-ar fi dorit să se soluționeze cât mai repede dosarul, dar nu a fost să fie. În apel, în urmă cu un an, pe 6 noiembrie 2019, Înalta Curte a pus dosarul lui Berbeceanu pe pauză, atunci când a dispus „în majoritate sesizarea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene în vederea pronunţării unei hotărâri preliminare”. Astfel, judecarea apelului a fost suspendată până când Curtea de Justiţie a Uniunii Europene va răspunde la patru întrebări.

Articolul precedentEuropol denunță tentativa de mușamalizare, în cazul polițistului lovit de „beizadeaua” unui angajat al Guvernului
Articolul următorDoi foști miniștri ai Justiției, în corzi. Ana Birchall și Tudorel Toader își transmit mesaje pe Facebook