Congresul PNL s-a desfășurat în condițiile în care România traversează o creștere bruscă și foarte mare a numărului de cazuri și de decese.
Mai mult, Congresul PNL a trezit suspiciunea mai multor români (fie ei nume sonore sau nu) în legătură cu numărul real al celor infectați.
Într-o postare publicată pe contul de Facebook, Moise Guran a precizat că, încă de săptămâna trecută, numeroși oameni (experți, politicieni, observatori) au atras public atenția că cifrele de incidență din București sunt cusute cu frânghie.
Cu alte cuvinte, sunt subraportate pentru a putea organiza congresul PNL.
DSP (care este controlat politic) schimbă cifrele: numărul real al infectărilor depinde (și de) tupeul celor din PNL
”Metoda este oarecum simplă, grosolană și a mai fost utilizată și anul trecut la subraportarea numărului de decese, înaintea alegerilor generale. Pur și simplu, DSP (care este controlat politic) schimbă cifrele.
Anul ăsta, că n-au mai avut alegeri generale ci doar un soi de concurs de tupeu (ce altceva a fost congresul PNL?), nu prea s-au mai sfiit și de aici vizibilitatea falsificării raportărilor”, a precizat Guran pe pagina de Facebook.
Congresul PNL ar trebui acuzat de infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Doar că liberalii sunt imuni
”Dacă este discutabil în ce măsură fapta de a subraporta numărul deceselor (anul trecut) este infracțiune, fapta de a subraporta numărul cazurilor implică luarea cu întârziere a unor măsuri epidemice și deci este infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Fiind și săvârșită de funcționari care încalcă o lege, este și abuz în serviciu și nu orice abuz ci unul „cu consecințe deosebit de grave”, deci la care limitele pedepsei se măresc cu 50%”, a adăugat Moise Guran.
Încrederea în autorități? Zero. Încrederea în politicieni? Zero barat. Orice se poate rezolva online, nu și congresul PNL. De asemenea, orice acțiune poate fi amânată pe motiv de pandemie, de la ziua de salariu, până la educație. Nu și congresul.
Moise Guran: ”Procurorii ar trebui să-și miște fundurile bine plătite. Și, dacă s-ar putea, mai repede, că mor deja sute de oameni pe zi!”
Concluzionând, jurnalistul a precizat că Parchetul General ar trebui să ia în calcul aceste aspecte, iar procurorii să-și facă datoria, să obțină dosarul cu congresul PNL de la polițiști și să ancheteze atât DSP-ul, cât și PNL-ul, la pachet.
Am sărit de 12.000 de cazuri de infectați azi. 2308, doar în București. Autoritățile bâjbâie și tot nu găsesc soluții. Cîțu probează fotoliul care i se potrivește cel mai bine. Sunt oameni ventilați pe holurile spitalului, iar paturile la ATI se eliberează doar când ”intervine” un deces.
Congresul PNL va deveni un subiect de domeniul trecutului, nesancționat și nediscutat. De ce? Pentru că politica primează. Iar, pentru unii, contează și cântărește mai mult decât viața.