Băsescu îi cere demisia lui Drulă: „Mă mir că nu au spus că mecanicul de locomotivă a băut cu mine”

„Celebrul Drulă care trece mare erou că a mers cu bâta la metrou, e bine ce a făcut, dar deocamdată nu a dus la îndeplinire niciun proiect de infrastructură”

Sursă foto: Facebook

Fostul președinte, Traian Băsescu, totodată fost ministru al Transporturilor, a reacționat cu privire la noul scandal din minister, legat de accidentul de la Fetești, unde s-au ciocnit două trenuri de marfă. În opinia lui Băsescu, actualul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, ar trebui să-și dea demisia de urgență. Tot potrivit declarațiilor fostului președinte, Guvernul ar trebui să aloce fonduri pentru modernizarea infrastructurii feroviare și mai mult decât atât, să-și asume responsabilitatea celor întâmplate.

Traian Băsescu: „Este o prostie ce se spune că vorba despre desfacerea căii ferate”

Băsescu a mai spus că nu el a fost responsabil pentru finanțarea căi ferate din 2000, până acum. „Subfinanțarea a început din vremea lui Ceaușescu. Eu nu am fost ministru de Finanțe să dau căii ferate sumele de care avea nevoie”, a adăugat acesta, adăugând că nu ar fi început nicio privatizare a CFR, pe vremea când a fost ministru al Transporturilor.

„Era un excedent uriaș de material rulant. Veneam dintr-o perioadă în care transporturile mai mari de 50 km nu se puteau face decât cu trenul. Odată cu liberalizarea a explodat transportul rutier, iar materialul a fost excedent”, a mai spus Traian Băsescu, la Realitatea Plus.

Așa cum era de așteptat, fostul președinte a fost întrebat care crede că e motivul pentru care, în ultima perioadă, accidentele feroviare se țin lanț. În stilul caracteristic, Băsescu a spus: „Mă mir că domnii din studio nu au spus că mecanicul de tren era beat pentru că a băut cu mine”, punctând pe faptul că statul ar trebui să-și asume responsabilitatea, în acest caz.

„Ar trebui făcute două lucruri: esența este infrastructura, asta este de importanță națională, că transportatorii sunt liberi să opereze pe piața românească. Ministrul Transporturilor ar fi trebuit să-și dea demisia. Celebrul Drulă care trece mare erou că a mers cu bâta la metrou, e bine ce a făcut, dar deocamdată nu a dus la îndeplinire niciun proiect de infrastructură”, consideră Traian Băsescu.

Citește și: „Trenul groazei” de pe ruta Mangalia – Timișoara încă nu a ajuns la destinație

Articolul precedentBRAI-CATA aduce clarificări, în urma știrilor apărute în presă, bazate pe informații neverificate
Articolul următorIulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova, sare în barca lui Cîțu
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.