Preluare Realitatea.md

Deputatul USR PLUS, Cristina Prună a anunțat că aproape un milion de români au solicitat statutul de rezident în Marea Britanie pentru a rămâne în această dată și după data de 30 iunie și consideră că cifra este „alarmantă”, în contextul în care reprezintă 16% din totalul numărului de angajaţi din economia românească.

„918.270 români au solicitat statutul de rezident în Marea Britanie pentru a rămâne în această țară și după 30 iunie 2021.

Această cifră este una alarmantă mai ales din punct de vedere economic. Acesta este echivalentul a peste 16% din totalul numărului de angajaţi din economia românească (peste 5,6 milioane la finalul lunii iunie 2021).

Lipsa locurilor de muncă bine plătite este unul dintre principalele motive invocate constant de cei care aleg calea emigrării. În România, 1,6 milioane de salariați sunt plătiți cu salariul minim pe economie, din care statul încasează aproape jumătate. Practic, românul muncește ca să fie tot sărac, rămânând cu doar 1.386 lei în mână”, a scris Cristina Prună pe pagina sa de Facebook.

Aproape 50% este impozitul pe venituri în România

Aceasta  a menționat că există soluții pentru „combaterea” acestei migrații a forței de lucru, iar un prim pas este chiar propunerea făcută de USR PLUS, cu privire la „Zero taxe pe Salariul Minim”, propunere care se regășeste de altfel în programul de guvernare al coaliției.

„Modelul nu este nou pentru economiile europene. Stabilirea unui plafon minim de impozitare a muncii există inclusiv în Marea Britanie, unde valoarea acestuia este de 12.000 lire sterline. Statul britanic consideră că această sumă trebuie să meargă în buzunarul angajatului și abia ceea ce depășește această sumă este impozitat. Această măsură va stimula economia în direcția atragerii de investiții în România și îi va încuraja pe cei aflați în inactivitate, și care poate se gândeau să emigreze, să se integreze în piața muncii”, a mai scris deputatul USR PLUS, care a adăugat că pentru a-i convinge pe români să rămână în țară și „să punp umărul la construcția economiei românești” trebuie ca acestora să le fie respectată munca.

În prezent, impozitarea veniturilor este de aproape 50%, „o impozitare aberantă” în opinia Cristinei Prună. „Pentru USR PLUS propunerea #ZeroTaxe este o prioritate în cadrul actualei guvernări. Îmi doresc ca împreună cu partenerii noștri de la guvernare să demarăm implementarea acestei măsuri de la începutul anului 2022, într-un prim domeniu”, a concluzionat deputatul USR PLUS, Cristina Prună în postarea sa.

România are aproximativ 1,6 milioane de angajați pe salariul minim

Articolul precedentDan Barna are explicații pentru incidentul cu „trenul groazei”
Articolul următorRelațiile interetnice din Transilvania rămân tensionate. Steagurile și imnurile naționale, motiv de dispută