Drulă vrea 20 de trenuri „nou-nouțe”, de ultimă generație

Pe viitor, ministrul Transporturilor trage nădejde că va putea achiziționa chiar mai multe trenuri de atât

Cătălin Drulă (Captură video)

În urma accidentelor feroviare tot mai multe, din ultima perioadă, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță că are de gând să facă schimbări în sistem și să investească în garnituri de tren „nou-nouțe”, moderne și electrice. Achiziția va fi făcută, potrivit propriilor declarații ale ministrului, în cel mult două luni. De altfel, ministrul a menționat, de asemenea, că vrea ca, pe viitor, să se renunțe la „cârpeli” – cu alte cuvinte, se vorbește despre o viziunea nouă, atipică obiceiurilor de odinioară. Rămâne de văzut în ce măsură vor fi și puse în practică.

A fost nevoie de câteva accidente pentru ca ministerul condus de Cătălin Drulă să se trezească

„În cel mult două luni vom semna un contract de achiziție pentru 20 de trenuri nou-nouțe, moderne, de ultimă generație, electrice, cu opțiune de a cumpăra încă 17 și eu cred că ar fi o idee absolut excelentă să cumpărăm 37 de trenuri”, a spus ministrul Drulă, adăugând că „se va lupta” să capete finanțare, targetul principal fiind reprezentat de fondurile europene. „37 de trenuri, rame electrice, moderne, cu aproximativ 350 de locuri, tocmai și-au cumpărat recent astfel de rame sistemul feroviar din Italia și din alte părți”, a mai declarat Cătălin Drulă.

Ministrul Transporturilor nu mai vrea „cârpeli”

Conform opiniei ministrului Cătălin Drulă, consecința subfinanțării cronice din ultimii ani nu ar fi de ieri, de azi și nici din ultimele trei luni sau șase. „Ceea ce trebuie noi să facem este să scoatem acest sistem din groapa în care a fost aruncat. Asta nu se poate face din gesturi sau din vorbe, ci cu capitalizare masivă a acestor companii și cu bani de investiții. Nu există eficientizare fără investiții. Eu sunt un liberal și asta este o parte din doctrina liberală. Nu există eficientizare doar din gesturi. A eficientiza costă, fie că e vorba să investești în echipamente care să înlocuiască oameni, fie că e vorba efectiv de capital de lucru: trenuri noi, șine noi ca să fiu specific”, a conchis Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

Citește și: Băsescu îi cere demisia lui Drulă: „Mă mir că nu au spus că mecanicul de locomotivă a băut cu mine”

Articolul precedentCSM, din nou în colimatorul magistraților. Candidații la INM, buni de plată
Articolul următorDan Barna are explicații pentru incidentul cu „trenul groazei”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.