hexi pharma 2

Nu mai puțin de 15 persoane fizice, inclusiv angajați ai unei bănci, precum și mai multe persoane juridice sunt bănuite că au dat „iama” într-un fond privat de pensii, poliţiştii şi procurorii Capitalei demarând astăzi o acțiune pentru a face lumină în acest caz.

Astfel, sunt desfășurate 48 de percheziţii domiciliare la adrese din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Teleorman, Constanţa, Tulcea, Olt, Prahova, Dâmboviţa, Sibiu, Braşov, Vâlcea, Vrancea şi Gorj, urmând a fi puse totodată în aplicare 80 de mandate de aducere şi 32 de ordonanţe de ridicare înscrisuri.

În cauză a fost constituit, potrivit Agerpres, un dosar penal pentru 726 acte materiale de delapidare, complicitate la delapidare, fals intelectual, uz de fals şi fals în declaraţii.

Două dintre persoanele vizate sunt angajatele unei unităţi bancare, suspiciunile apărând în urmă cu mai bine de o lună, când „administratorii unui fond privat de pensii, asociat unei unităţi bancare, au sesizat lipsa unor documente justificative pentru operaţiuni de debitare a unor conturi de depozit, în cuantum de aproximativ 22 de milioane de lei”.

Până acum, oficial, Poliția Capitalei a precizat că, „în perioada 2019-2022, două persoane angajate în cadrul băncii, cu sprijinul unor apropiaţi şi a şapte persoane juridice, şi-ar fi însuşit şi folosit în interes personal suma de 23,5 milioane de lei, din conturile fondului privat de pensii.

Debitarea conturilor s-ar fi realizat atât prin transfer direct către conturile bănuiţilor şi ale celorlalte persoane fizice, cât şi prin transfer către conturile unor persoane juridice, sub forma unor plăţi pentru achiziţii bunuri ori servicii fictive”.

Articolul precedentUn arbore secular din Bacău ar putea fi tăiat pentru realizarea unui proiect imobiliar
Articolul următorMinistrul Mediului recunoaște că tăierea ilegală a pădurilor nu poate fi ținută sub control