Sursa: Ziarul Evenimentul

Procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași fac cercetări într-un dosar în care vizat este un cadru al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), care a „comis-o” în timpul serviciului.

Inculpatului i se impută că, în urmă cu mai bine de o săptămână, a părăsit postul fără încuviințare și s-a cinstit cu câteva pahare de alcool, chiar în timpul programului.

La câteva zile distanță de la incident, pe 28 iunie, procurorii militari au demarat ancheta și l-au reținut pe inculpat, după care, pe 29 iunie, s-a decis ca acesta să fie plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cadrul militar este acum cercetat pentru încălcarea consemnului, părăsirea postului sau comenzii și insubordonare. Culmea, cadrul MAI avea ca sarcină de serviciu asigurarea pazei la o instanță:

În data de 20.06.2022, în timpul executării serviciului de pază și control acces la o instanță de judecată din zona Moldovei, a părăsit postul de pază după intrarea în serviciu, a încălcat regulile serviciului de pază (lăsând obiectivul nesupravegheat, părăsind obiectivul și consumând alcool) și în data de 21.06.2022, ora 08.00, nu a respectat ordinul de prezentare la ședința de lucru a inspectorului.

La data de 28.06.2022, începând cu ora 12.20, față de inculpatul militar (suspect la acea dată) s-a dispus de către procurorul militar de caz măsura reținerii pentru 24 de ore.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală și împreună cu măsurile preventive dispunse (reținerea și controlul judiciar) au ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au transmis procurorii.

Articolul precedentPonta, despre demisia lui Cîțu: ”Românii nu l-au vrut niciodată”
Articolul următorIulian Bulai acuză, din nou, condițiile din trenurile românești: ”Oamenii stau în picioare și pe hol”