Vlad Voiculescu este noul președinte al USR PLUS București

Vlad Voiculescu a obținut 61,4% din voturi, în timp ce contracandidatul său, șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a fost votat de 37,9% dintre membrii USR PLUS.

Foto: Facebook

În urma alegerilor interne locale USR PLUS din Capitală, Vlad Voiculescu a fost declarat, în mod oficial, câștigător. Fostul ministru demis al Sănătății s-a luptat cu șeful Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu. Pe tot parcursul campaniei electorale interne, cei doi au încercat, așa cum au știut ei mai bine, să-și convingă colegii să-i voteze. Dacă Vlad Voiculescu a trimis scrisori către colegi, Octavian Berceanu a ales calea comunicatului fără prea multe sentimentalisme.

Vlad Voiculescu s-a bucurat de susținere, încă de la început

Cu toate că s-ar fi putut întâmpla orice, încă de la început a fost evident faptul că Vlad Voiculescu are ași în mânecă, astfel că va câștiga alegerile interne din Capitală ale USR PLUS, lucru care, de altfel, s-a și întâmplat. Deputata Cristina Prună, cât și ministrul Economiei, Claudiu Năsui, și-au manifestat susținerea față de Vlad Voiculescu din prima clipă, spre exemplu.

Voiculescu a obținut 61,4% din voturi, în timp ce contracandidatul său, șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a fost votat de 37,9% dintre membrii USR PLUS.

De menționat că, în momentul de față, toate filialele USR PLUS din țară au parte de alegeri, în multe dintre acestea având loc schimbări ierarhice.

În toamnă, USR PLUS va avea alegeri generale, așadar alegerile locale sunt importante în acest context, mai ales dacă, împotriva lui Dan Barna (USR) va concura Dacian Cioloș (PLUS). Momentan, PLUS-ul a adjudecat două mari filiale din țară: București și Cluj.

Dacian Cioloș i-a cerut, la un moment dat, lui Dan Barna să nu candideze pentru un nou mandat în fruntea USR PLUS, promițând că va face același lucru. Cu toate astea, oferta i-a fost refuzată, așadar nu se știe exact ce decizie va lua Cioloș, în acest caz.

Citește și: Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, în luptă cu Vlad Voiculescu pentru șefia USR PLUS București

Articolul precedentMinistrul Mediului ar ucide urșii ca să salveze oamenii, însă n-ar opri tăierile ilegale de păduri ca să salveze și urșii și oamenii
Articolul următorBază aeriană pentru elicoptere SMURD la Brașov
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.