Ministrul Mediului ar ucide urșii ca să salveze oamenii, însă n-ar opri tăierile ilegale de păduri ca să salveze și urșii și oamenii

Problematică „complexă”, soluții simple, la îndemână și fără bătăi de cap: uciderea urșilor!

Sursă foto: 60m.ro
Sursă foto: 60m.ro

Cu toate că soluția, în sine, ar trebui să fie una de durată, ministrul Mediului, Tanczos Barna nu pare să vrea să se complice, așadar ne vorbește despre măsuri pe termen scurt, mediu și lung, preferând-o, în acest caz, pe cea de termen scurt: urșii care invadează gospodăriile să fie uciși, pentru că, în opinia oficialului, aceștia ar reprezenta un pericol pentru om. „Am avut o discuţie constructivă. Au venit să-şi prezinte punctul de vedere. Au vorbit despre frică, despre presiunea la care sunt supuşi, despre problemele care sunt generate în comunităţi de prezenţa urşilor, de riscul generalizării soluţiilor locale, nelegale, care sunt, din păcate, câteodată, alese de oameni pentru a-şi apăra viaţa, pentru a-şi apăra gospodăria sau copiii şi aşa mai departe”, a spus ministrul, marți, după o întâlnire cu reprezentanţi ai Asociaţiei Oierilor de Munte, ai crescătorilor de bovine şi ai apicultorilor, ai asociaţiilor cinegetice, dar şi cu primari, reprezentanţi ai comunităţilor din judeţele Harghita Buzău, Argeş, Braşov şi Covasna.

Ministrul Mediului: „Este nevoie clar de măsuri pe termen mediu şi lung, este nevoie de măsuri şi pe termen scurt, pentru a interveni în apărarea vieţii umane”

Astfel, cum problematica este complexă, ministrul Mediului alege soluții simple: uciderea urșilor considerați periculoși, adăugând că vor exista, în continuare consultări, cu reprezentanţii fermierilor, ai autorităţilor locale şi cu cetăţenii din zonele respective pentru a găsi soluţiile pe termen mediu şi lung.

Citește și: Florin Cîțu, ferm convins că prețurile sunt mici, iar traiul din ce în ce mai bun

„Vom prezenta această propunere a Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor pentru intervenţia rapidă în cazurile de forţă majoră, acolo unde viaţa umană trebuie protejată, şi vom merge mai departe spre un plan de management pe un termen mediu şi lung, care să gestioneze aceste probleme şi să aducă soluţia pe termen lung”, a mai spus ministrul Mediului, Barna Tanczos.

Articolul precedentFlorin Cîțu, ferm convins că prețurile sunt mici, iar traiul din ce în ce mai bun
Articolul următorVlad Voiculescu este noul președinte al USR PLUS București
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.